airstrikes-syria-9-23-horizontal-large-galleryΠολεμικά αεροσκάφη που δεν ανήκουν στις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και προέρχονταν από την Τουρκία βομβάρδισαν τη νύκτα στόχους στην περιοχή της κουρδικής πόλης Κομπανί, στη συρο-τουρκική μεθόριο, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Οι αεροπορικές επιδρομές του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ξεκίνησαν χθες τα ξημερώματα. Οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν την περασμένη εβδομάδα επίθεση κατά της πόλης Κομπανί, αναγκάζοντας 130.000 Κούρδους της Συρίας να διαφύγουν προς την Τουρκία.

Ο ΟΗΕ ενέταξε σε «μαύρη λίστα» τζιχαντιστές

Επιτροπή του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέταξε χθες σε μαύρη λίστα περισσότερους από 12 τζιχαντιστές από διάφορες χώρες, χρηματοδότες τους και στρατολογητές που συνδέονται με ένοπλες οργανώσεις στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Τυνησία και την Υεμένη, περιλαμβανομένου ενός από τους ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους.

Ανάμεσα σε αυτούς που περιλαμβάνονται στη λίστα της Επιτροπής κυρώσεων κατά της αλ Κάιντα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία επιβάλλει εμπάργκο όπλων, ταξιδιωτικούς περιορισμούς και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων, είναι άτομα από τη Γαλλία, τη Σαουδική Αραβία, τη Νορβηγία, τη Σενεγάλη και το Κουβέιτ.