Δύο νεαροί ευθύνονται για ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών με τη χρήση σωματικής βίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. "Χειροπέδες" στον έναν, αναζητείται ο άλλος.>>>
Δύο ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, που συνέβησαν σε χωριά του Νομού Θεσσαλονίκης εξιχνίασε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για δυο ημεδαπούς νέους 23 και 28 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστείες.
Ειδικότερα , όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο άντρες, δρώντας από κοινού, διέπρατταν ληστείες με χρήση σωματικής βίας, σε βάρος ανυποψίαστων γυναικών. Κατά τον μήνα Αύγουστο του 2014, προέβησαν στις παρακάτω έκνομες ενέργειες:
  • Την 25-08-2014, βραδινές ώρες, στα Κουφάλια, προσέγγισαν 67χρονη ημεδαπή διερχόμενη γυναίκα και με χρήση σωματικής βίας, ο 23χρονος της αφαίρεσε από το λαιμό αλυσίδα με σταυρό. Η παθούσα τραυματίστηκε ελαφρά από την πτώση της στο έδαφος.
  • Την 26-08-2014, πρωινές ώρες, στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης, πλησίασαν 73χρονη ημεδαπή και με χρήση σωματικής βίας, ο 23χρονος της αφαίρεσε αλυσίδα λαιμού με σταυρό.
Και στις δύο περιπτώσεις ο 28χρονος συνεργός του, τον ανέμενε σε όχημα προκειμένου να διευκολυνθεί η διαφυγή τους.
Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας σε συνεργασία με συναδέλφους τους Ο.Π.Κ.Ε., ερεύνησαν την οικία του 23χρονου άντρα που βρίσκεται σε χωριό του Νομού Ημαθίας και κατάσχεσαν:
  • Λειτουργικό καταγραφικό μηχάνημα εικόνας συνδεδεμένο με τέσσερις κάμερες που κατέγραφαν εξωτερικό δημόσιο χώρο,
  • Τρία μαχαίρια,
  • Δύο ρόπαλα του μπέιζμπολ και
  • Φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή
Συνελήφθη ο 23χρονος ημεδαπός , ενώ αναζητείται ο 28χρονος συνεργός του, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε σχετικό ένταλμα σύλληψης.