Διεθνές συμπόσιο με θέμα «Καρκίνος πνεύμονα: Από τη διάγνωση στη θεραπεία» πραγματοποιεί μεθαύριο Σάββατο το Ογκολογικό Κέντρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

Στο συμπόσιο, που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, θα συμμετάσχουν κορυφαίοι ογκολόγοι από όλο τον κόσμο και θα παρουσιαστούν οι πλέον σύγχρονες μέθοδοι χειρουργικής και φαρμακευτικής αντιμετώπισης του καρκίνου του πνεύμονα.

Έμφαση θα δοθεί στις στοχευμένες γονιδιακές θεραπείες, οι οποίες αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά το ποσοστό επιβίωσης των ασθενών και κυρίως να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους, όπως τόνισε η πρόεδρος του συμποσίου, ογκολόγος, Δρ. Σοφία Μπάκα. «Στόχος του συμποσίου είναι η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ογκολόγων, πνευμονολόγων και θωρακοχειρουργών, σε θέματα πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου του πνεύμονα», υπογράμμισε.

Μεταξύ των κορυφαίων ομιλητών, είναι:
  • Ο καρδιοθωρακοχειρουργός Ν. Zama, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας στη Φιλαδέλφεια και διευθυντής του προγράμματος καρδιοχειρουργικής στο Ιδιωτικό Κέντρο «Area Health» (Αμερική).
  • Ο Christian Manegold, Καθηγητής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Χαιδελβέργης στην Ιατρική Σχολή του Μάνχαϊμ (Γερμανία).
  • Ο Matt Krebs, Διευθυντής Ογκολογίας στο μεγαλύτερο κέντρο Ογκολογίας στην Ευρώπη, του Νοσοκομείου «The Christie» στο Μάντσεστερ και Λέκτορας στο Τμήμα Έρευνας νέων φαρμάκων για την αντιμετώπιση του καρκίνου, στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ (Μ. Βρετανία).
  • Ο Κωνσταντίνος Συρίγος, Καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, διευθυντής της Ογκολογικής Μονάδας στο Γενικό Νοσοκομείο «Σωτηρία», Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yale των ΗΠΑ και Ερευνητής στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (Ελλάδα).
Την έναρξη των εργασιών του συμποσίου, θα κηρύξει ο πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Γεώργιος Αποστολόπουλος.

Οι εργασίες του συμποσίου πραγματοποιούνται στο Αμφιθέατρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού με ώρα έναρξης 08.30 και ολοκληρώνονται στις 20.30. Η επίσημη γλώσσα παρουσίασης είναι η αγγλική. Την επιστημονική εκδήλωση μπορεί να παρακολουθήσει χωρίς εγγραφή το σύνολο των ενδιαφερομένων.