Σημαντική η συμμετοχή Ελληνικών επιχειρήσεων στην παγκόσμια έκθεση MCE του Μιλάνο για οικιστικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, τον κλιματισμό και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.>>>
Την περασμένη Πέμπτη σε μια πολύ όμορφα οργανωμένη εκδήλωση στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, που διοργανώθηκε από την asap Athens, τον εκπρόσωπο της REED Exhibitions στην Ελλάδα, προβλήθηκε η σημασία και η σημαντικότητα της έκθεσης "Mostra Convegno Expocomfort", που λαμβάνει χώρα στο Μιλάνο. 
Η έκθεση αναφέρεται σε επαγγελματίες και εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της θέρμανσης, της ψύξης και της ενέργειας. Την περασμένη χρονιά συγκέντρωσε χιλιάδες επισκέπτες από 147 χώρες του κόσμου.
Όπως σημείωσε η κ. Claudia Gauldi, Marketing Manager της MCE, η παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων τα τελευταία είκοσι χρόνια είναι σημαντικότατη και ανελλιπής. Μάλιστα στην MCE του 2014 είχαν συμμετάσχει 24 Ελληνικές επιχειρήσεις κάτι, που αποδεικνύει την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και την ανάγκη τους για διεύρυνση του πελατολογίου τους.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί στην έκθεση αυτή, αφού οι επισκέπτες είναι αμιγώς επαγγελματίες του χώρου και προέρχονται από όλες τις πλευρές της γης, δημιουργώντας τεράστιες ευκαιρίες για τους Έλληνες συμμετέχοντες.
Στην εκδήλωση μίλησε και Έλληνας επιχειρηματίας, που συμμετέχει τα τελευταία έξι χρόνια στην έκθεση αυτή, κάνοντας λόγο για στρατηγική επιλογή της εταιρείας του να συμμετέχει στην έκθεση αυτή. Όπως τόνισε αποφάσισε να μη συμμετέχει πλέον σε ελληνικές εκθέσεις, αφού η αποδοτικότητά τους σε σχέση με το κόστος και με τον αριθμό πελατών, που προσφέρουν είναι μη ικανοποιητική. Κρατά μόνο τη συγκεκριμένη έκθεση, που παρόλο, που έχει μεγάλο κόστος, τα προσδοκώμενα αποτελέσματά της είναι εντυπωσιακά.
Παράλληλα η υποστήριξη των διοργανωτών σε ζητήματα πληρωμών και στα υπόλοιπα θέματα είναι άψογη.
Πρόσθεσε επίσης, πως λόγω της κρίσης οι εταιρείες μείωσαν τον τζίρο τους στο μισό. Πελάτες χάθηκαν. Έπρεπε να αναζητηθούν νέοι πελάτες και νέες προοπτικές και η Ιταλία, σαν εμπορική χώρα δίνει αυτές της ευκαιρίες.
Είναι αξιοσημείωτο ότι για την έκθεση του 2016 στο Μιλάνο ήδη έχει καλυφθεί το 1/3 των συμμετεχόντων.

First Time exhibitor policy και οι εκθέσεις σε Σαουδική Αραβία και Σιγκαπούρη

Η Reed Exhibitons φροντίζει οι πελάτες της να μένουν πάντα ικανοποιημένοι από την παρουσία τους στις εκθέσεις, που διοργανώνει. Γι' αυτό το λόγο και μέσω της "First time exhibitor policy", προσπαθεί να εξασφαλίσει ακόμα και στον πρωτοεμφανιζόμενο εκθέτη τα μέγιστα οφέλη.
Παράλληλα η συστηματική έρευνα για νέες αναπτυσσόμενες αγορές οδήγησε στην διοργάνωση δύο ακόμα εκθέσεων. Σε Σαουδική Αραβία και Σιγκαπούρη, επιλογές ξεχωριστής σημασία και οι δύο. Από τη μια η Σαουδική Αραβία προσφέρει ένα "παρθένο" έδαφος στον τομέα της ενέργειας, ενώ επίσης έχει και ανάγκη από λύσεις στον τομέα της ψύξης, και από την άλλη η Σιγκαπούρη, όπου εταιρείες κολοσσοί, θέλουν να διευρύνουν το πελατολόγιό τους και τις συνεργασίες τους.
Τέλος η κ. Gauldi αναφέρθηκε και στην καινοτομία, η οποία αποτελεί σημαντικό κομμάτι στον τομέα αυτό. Η συνεργασία μάλιστα με την πολυτεχνική σχολή του Μιλάνου, εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα και τις προϋποθέσεις να είναι ένα προϊόν καινοτόμο.
Η κ. Gloria Gauldi με τον κ. Δημήτρη Κουτσουβέλη της ASAP Athens και ο ρεπόρτερ του salonicanews.com, Μιχάλης Τσαβδαρίδης
Στο περιθώριο της εκδήλωσης το salonicanews.com συνομίλησε με την κ. Gloria Gauldi, Marketing Manager της MCE και της ζήτησε να σχολιάσει την ελληνική παρουσία στην έκθεση. "Η ελληνική παρουσία στην έκθεση του Μιλάνου, παραμένει πολύ σημαντική, παρά την κρίση και γι' αυτό βρισκόμαστε εδώ για να την προβάλουμε και σε άλλους επαγγελματίες. Όταν ακούσαμε τα σχετικά με την κρίση στην Ελλάδα, ανησυχήσαμε, μήπως κάποιοι από τους εκθέτες μας δεν κατόρθωναν να συμμετέχουν ξανά. Ωστόσο αυτό δεν συνέβη. Δίνουν ένα πολύ σημαντικό παρόν.
Αναφορικά με την καινοτομία η κ. Gauldi τόνισε ότι η MCE την προωθεί. Άλλωστε αυτός είναι ο στόχος της έκθεσης. Κάποια στιγμή οι γνωστοί ενεργειακοί πόροι ίσως εξαντληθούν. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για εναλλακτικές μορφές ενέργειας.
Για τις νέες αγορές και για τις ευκαιρίες, που ανοίγονται σημείωσε πως η MCE πηγαίνει στην πηγή των αγορών αυτών και δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να διευρύνουν το πελατολόγιό τους και τους ορίζοντές τους. Για παράδειγμα η Σαουδική Αραβία είναι μια χρησιμότατη αγορά, παρόλα τα προβλήματά της (θεσμικά, θέματα θρησκείας, ζητήματα αγοράς, κλειστή οικονομία), όμως μπορεί να παράσχει πολλές ευκαιρίες.
Τέλος αναφέρθηκε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που μελλοντικά θα είναι στο προσκήνιο, καθώς σταδιακά το κόστος τους πέφτει, αλλά και οι υπόλοιποι πόροι εξαντλούνται ή γίνονται δυσεύρετοι. Τόσο η Ελλάδα, όσο και άλλες χώρες πρέπει να πάρουν ανάλογες πρωτοβουλίες, για να δοθεί λύση στην κρίση, αλλά και στο ενεργειακό ζήτημα.