areios_pagos_01.jpg
Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, θα διαβιβαστούν όλες τις περιπτώσεις δήμων που αρνούνται να δώσουν στοιχεία για την αξιολόγηση των υπαλλήλων, ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega. 

 

Αναφερόμενος στη στάση της Ρένας Δούρου, να μην εφαρμοσθεί στην Περιφέρεια, η αξιολόγηση των υπάλληλων της και ο επανέλεγχος νομιμότητας των συμβάσεων, που μετατράπηκαν από ορισμένου σε αόριστου χρόνου, ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε «για ποια νομιμότητα μιλάει, όταν αρνείται να εφαρμόσει ψηφισμένο νόμο;» και υπογράμμισε ότι η απόφασή της εγκρίθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο με ψήφους από τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των ΑΝΕΛ του ΚΚΕ και της Χρυσης Αυγης.

«Η νομιμότητα δεν είναι α λα καρτ. Νομιμότητα είναι να εφαρμόζεις τους ψηφισμένους νόμους της Βουλής» τόνισε, σημειώνοντας πως όταν εκλέγεται κάποιος σε μια θέση ευθύνης, πρέπει να αναλαμβάνει και τις ευθύνες του αξιώματός του.  Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε, επίσης, πως έχει στοιχεία και ενδείξεις από τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης ότι αρκετοί από τους 33 χιλιάδες συμβασιούχους που μονιμοποιήθηκαν έχουν πλαστά στοιχεία και πιστοποιητικά. Για τους μισθούς των νεοπροσλαμβανομένων στο Δημόσιο, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως «είναι λάθος» τα νούμερα που ακούγονται, καθώς, «δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις».