Ξεκίνησε η λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας WISERIDE για τη δυναμική πληροφόρηση και παρακολούθηση της οδικής κυκλοφορίας και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην αστική και περιαστική περιοχή της Θεσσαλονίκης. 


Ο δικτυακός τόπος του WISERIDE (http://www.wiseride.gr/) παρέχει ενημέρωση για την ταχύτητα, το φόρτο και τη συμφόρηση στο οδικό δίκτυο καθώς και για τις εκπομπές αερίων που προέρχονται από την κυκλοφορία. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα σχεδιασμού της οδικής διαδρομής βάσει της ταχύτητας, της απόστασης και της κατανάλωσης καυσίμου. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και σε ANDROID APP. Θα εξεταστεί μελλοντικά η επέκταση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της γεωγραφικής κάλυψης της πλατφόρμας.

Το WISERIDE αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Ερευνητικού Προγράμματος «Ανάπτυξη Συστήματος Κυκλοφοριακών, Περιβαλλοντικών και Ενεργειακών Δεδομένων από το Οδικό Δίκτυο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης», στο χρονικό διάστημα 2011 – 2014 από  την  EMISIA Α.Ε. σε συνεργασία με το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής Α.Π.Θ και την εταιρεία TaxiWay.

Φορέας χρηματοδότησης Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ)  στα πλαίσια της Δράσης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 2009».