dimarxeio_02.jpg
Απάντηση με καταλήψεις δημαρχείων αύριο δίνουν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση στο θέμα της αξιολόγησης και των ελέγχων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που μετατράπηκαν σε αορίστου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις και καλεί σε καταλήψεις δημαρχιακών μεγάρων και υπηρεσιών, από τις 10 το πρωί ως τη 1 μετά το μεσημέρι. Μεταξύ των υπηρεσιών αυτών θα είναι και το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης

«Όσοι νομοθέτησαν τότε, εξακολουθούν να είναι, σήμερα, στη Βουλή. Όσο για τους εργαζόμενους, οι 790 που υπηρετούν κάτω από αυτό το καθεστώς στο δήμο Θεσσαλονίκης, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αν απομακρυνθούν, ο δήμος, κυριολεκτικά, θα διαλυθεί», δήλωσε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο δήμο Θεσσαλονίκης, Κώστας Ξανθόπουλος. Πρόσθεσε ότι, πριν 10 χρόνια, οι υπάλληλοι αυτοί κατέλαβαν τις θέσεις επειδή πληρούσαν τις προϋποθέσεις και τώρα «έρχονται να ζητήσουν ευθύνες».

Διευκρίνισε, πάντως, ότι οι εργαζόμενοι στους δήμους είναι κάθετοι στο θέμα των πλαστών δικαιολογητικών κι ότι, αν εντοπιστούν τέτοιου είδους περιπτώσεις, «οι συνάδελφοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».