Για «εβδομάδα πολιτικού θεάτρου» έκανε λόγο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σχολιάζοντας τη μέχρι στιγμής παρουσία των πολιτικών αρχηγών στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Ο κ. Ψωμιάδης χαρακτήρισε φιάσκο τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι με την τρόικα και σχολίασε πως ο πρωθυπουργός «περιορίστηκε σε ελλιπείς, μπαγιάτικες υποσχέσεις», που είναι «εξαιρετικά αμφίβολο ότι θα υλοποιηθούν».

«Πότε τελικά έλεγε αλήθειες ο κύριος Σαμαράς; Στο Ζάππειο; Στη ΔΕΘ το 2013 ή φέτος;» αναρωτήθηκε ο Π. Ψωμιάδης θυμίζοντας «τις υποσχέσεις που έδωσε πέρσι ο πρωθυπουργός για την αλλαγή των κριτηρίων του Τειρεσία, τον πενταπλασιασμό των ορίων των ακάλυπτων επιταγών που οδηγούν μια εταιρία στον Τειρεσία και τη μείωση στο μισό του χρόνου αποκλεισμού της».

Επίσης ο κ .Ψωμιάδης δήλωσε περίεργος να μάθει «τι συμβαίνει με τις μεγάλες επενδύσεις στη χώρα μας, στις οποίες επανειλημμένα αναφέρθηκε στην ομιλία του το 2013 ο κύριος Σαμαράς».

Ελλειμα αξιοπιστίας ωστόσο διέγνωσε και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος, σύμφωνα με τον κύριο Ψωμιάδη, «αναπληρώνοντας τη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού που καταργήθηκε επί Σαμαρά, ήρθε να συμπληρώσει το παζλ των θεωρητικών σχεδίων επί χάρτου περί ανάπτυξης, χωρίς όμως να πει λέξη για τα πραγματικά προβλήματα που συγκλονίζουν την ελληνική κοινωνία».

Από τα βέλη Ψωμιάδη δεν γλίτωσε ούτε ο Αλέξης Τσίπρας: «Όλοι τώρα περιμένουμε την έλευση και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Ο κύριος Τσίπρας μετά το Άγιο Όρος προτίμησε… κακές παρέες στη λίμνη Κόμο, αντί να δώσει το παρών στις συγκεντρώσεις της Θεσσαλονίκης. Η επανάσταση μπορεί να περιμένει… Πλέον είμαι βέβαιος πως μέχρι και οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης γελάνε με τις μεταμορφώσεις του κυρίου Τσίπρα στο δρόμο για την κατάληψη της εξουσίας…»