zagorakis_01.jpg
Τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών και υπηρεσιών στα κράτη – μέλη, ζήτησε με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Ευρωβουλευτής της Nέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης.

Παράλληλα, ζητά διευκρινίσεις επί των διαθέσιμων πόρων, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του προγράμματος COSME, για την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, δήλωσε πως ο αθλητισμός συμβάλει στην Ευρωπαϊκή οικονομία το  2% του ΑΕΠ της, ενώ στον ευρύτερο κλάδο απασχολούνται 7.3 εκατομμύρια πολίτες, περίπου το 3.5% του συνόλου των εργαζομένων στην ΕΕ, και συνέχισε υπογραμμίζοντας πως με τον σωστό προγραμματισμό και την αποδοτικότητα των επενδύσεων στις αθλητικές υποδομές, ο ευρύτερος κλάδος μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για μια οικονομία σε κρίση.

Τέλος, ο κος Ζαγοράκης, ερωτά την Επιτροπή για τις δυνατότητες χρήσης καινοτόμων χρηματοδοτικών εργαλείων στις δημόσιες συμβάσεις που αφορούν αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως την περίπτωση των Ολυμπιακών Ακινήτων, μέσω του προγράμματος "Ορίζοντας 2020".