kammenos_07.jpg
Τις προτάσεις του κόμματός του για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων, με αιχμή την προστασία της πρώτης κατοικίας όλων των δανειοληπτών και της οικονομικής δυνατότητας των πολιτών για επιβίωση αλλά και το «κούρεμα» των «λοιπών χρεώσεων» παρουσίασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

 

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα -πιθανότατα αύριο- καθώς και με τους κ.κ. Κουτσούμπα, Κουβέλη και Πολύδωρα τις προσεχείς μέρες, προκειμένου να ζητήσει τη στήριξή τους στην πρόταση του κόμματος για τα «κόκκινα» δάνεια.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε, παράλληλα και στις πολιτικές εξελίξεις, εκτίμησε ότι θα πραγματοποιηθούν εκλογές με αφορμή το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κάλεσε τον κ. Παπούλια «ακόμη και να διευκολύνει τις εξελίξεις παραιτούμενος» ενώ εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά του κ. Σαμαρά, με αφορμή τη συνάντησή του με την κ. Μέρκελ.

Επίσης, τάχθηκε υπέρ της μείωσης των επιτοκίων και κατηγορηματικά κατά της μείωσης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, λέγοντας ότι έτσι μειώνεται η εθνική περιουσία, ενώ τόνισε ότι οι τράπεζες πρέπει να προστατευθούν, αλλά -όπως είπε- έχουν ήδη λάβει οικονομική βοήθεια την οποία «όφειλαν να διοχετεύσουν στην αγορά, αλλά αντίθετα στηρίζονται οι εκδότες και ιδιοκτήτες καναλιών που στηρίζουν την κυβέρνηση και οι κομματικοί φίλοι και συγγενείς υπουργών».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στη συνάντηση του κ. Σαμαρά με την κ. Μέρκελ και εστίασε σε τρία σημεία την κριτική του: Πρώτον, ότι «ενώ δημοσιογράφος της "Ντόιτσε Βέλε" ρώτησε τον πρωθυπουργό για τη "Μακεδονία", εκείνος αντί να απαντήσει κοίταξε την κ. Μέρκελ». Δεύτερον, «ευχαρίστησε την κ. Μέρκελ τρεις φορές για τη συνέχιση της πολιτικής που εξαθλιώνει τους Έλληνες, ενώ ο κ. Σημίτης μόνο μια φορά τις ΗΠΑ, στη Βουλή». Και τρίτον, «πήγε να παρακαλέσει για την προσωπική του επιβίωση, αλλά αυτή η κυβέρνηση έχει ήδη λήξει».

Αναφερόμενος σε πιθανή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αργότερα, ο κ. Καμμένος κάλεσε τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ εάν επιθυμεί να συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, και τόνισε ότι δεν υποχωρεί από τις «κόκκινες» γραμμές στα εθνικά θέματα και την απαίτηση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των συνθηκών εισόδου της χώρας στο μνημόνιο.