pamak_kthbe_20140924_01Τη συνεργασία τους όρισαν, σήμερα, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

 

Σε επίσκεψη του Πρύτανη του ΠΑΜΑΚ, καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη, και του Αναπληρωτή Πρύτανη, καθηγητή Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, στη διοίκηση του ΚΘΒΕ, συζητήθηκαν οι δυνατότητες του Πανεπιστημίου να συμβάλει στο έργο και τις δράσεις του ΚΘΒΕ, ιδιαίτερα στους τομείς του πολιτισμού και της τεχνολογίας, μέσω του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης και του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής.

Τον Πρύτανη και τον Αναπληρωτή Πρύτανη υποδέχθηκαν η Πρόεδρος του ΚΘΒΕ, Μένη Λυσαρίδου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Γιάννης Βούρος και ο Αντιπρόεδρος του δ.σ., Φίλιππος Γράψας.

Συμφωνήθηκε να αναληφθούν κοινές δράσεις στον πολιτιστικό τομέα, να συνδιοργανωθούν εκδηλώσεις, και να συμμετέχουν από κοινού στην υπό ίδρυση Ακαδημία Αρχαίου Δράματος.

Επίσης, προτάθηκε η παροχή έκπτωσης στους φοιτητές του Πανεπιστημίου που επιθυμούν να παρακολουθούν παραστάσεις του ΚΘΒΕ, μέσω της κάρτας του φοιτητή, η οποία θα αναγνωρίζεται από τις συσκευές ελέγχου εισόδου του Θεάτρου, η δημιουργία Θεατρικού Αναλογίου για φοιτητές και η δυνατότητα πρακτικής άσκησης φοιτητών στο Θέατρο.

Για όλα αυτά συμφωνήθηκε να υπογραφεί σύντομα σχετικό μνημόνιο συνεργασίας.

Στη φωτογραφία: Από αριστερά ο Αναπληρωτής Πρύτανη Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, Γιάννης Βούρος, ο Πρύτανης Αχιλλέας Ζαπράνης, η Πρόεδρος του ΚΘΒΕ, Μένη Λυσαρίδου και ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ, Φίλιππος Γράψας