dikastiko_megaro_thessalonikis_01.jpg
Στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης συζητείται, σήμερα, στη 1 μ.μ., η αίτηση ανάκλησης διορισμού της προσωρινής διοίκησης Σκόρδα στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.

 

Την αίτηση κατέθεσαν οι διοικήσεις του ΑΣ Άρη και της Κοινωνίας Μελών Άρη, που θα πρέπει να είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι για να αντικρούσουν τα επιχειρήματα της πλευράς Σκόρδα, τα οποία, κυρίως, είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα καταβολής χρημάτων σε εργαζόμενους, αθλητές και πιστωτές.

Αρκετός αναμένεται να είναι ο κόσμος που θα δώσει σήμερα το παρών έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, μετά το κάλεσμα που έγινε τις τελευταίες ημέρες από τους οργανωμένους οπαδούς.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οι δύο πλευρές θα καταθέσουν τα στοιχεία τους, με την πλευρά των ΑΣ και Κοινωνίας να εκπροσωπείται από τους Γρόλλιο και Χατζηιωάννου.

Με διαφέρον αναμένεται και η στάση που θα κρατήσει ο Λάμπρος Σκόρδας, αφού στο προηγούμενο δικαστήριο είχε προβλέψει να καταθέσουν υπέρ του μάρτυρες, αντίθετα από την άλλη πλευρά, που εμφάνισε μόνον τον πρόεδρο του Α.Σ., Χάρη Παπαγεωργίου…

Πολιτικοί στο πλευρό των οπαδών

Αρκετοί ήταν οι πολιτικοί που εξέδωσαν ανακοινώσεις για τη σημερινή ημέρα:

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ιωαννίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σε ανύποπτο χρόνο είπα ότι ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να ξεκινήσει από την ΑΡΧΗ, υπονοώντας σαφώς ότι θα πρέπει να αγωνισθεί στη Γ΄ Εθνική. Το θέμα που ανακύπτει με τις οικονομικές απαιτήσεις παλαιών παραγόντων κατά της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, θα πρέπει να διευθετηθεί σε πνεύμα καλή θέλησης και κατανόησης. Αυτή είναι η δουλειά των διοικούντων. Ως προς δε την επικείμενη διακαστική διαμάχη της Δευτέρας (1-9-2014), σχετικά με την αίτηση ανάκλησης της εκδοθείσας προσωρινής διαταγής, έχω να πω ότι εφόσον όλος ο κόσμος του ΑΡΗ (φίλαθλοι, παράγοντες, παίκτες, Α.Σ. Κοινωνία Μελών ΑΡΗ,πρώην αθλητές) τάσσονται χωρίς καμιά επιφύλαξη υπέρ της συμμετοχής της ομάδας στη Γ΄ Εθνική, τούτο είναι κάτι που δεν μπορεί και δεν πρέπει κανείς να εμποδίσει. Καθώς επιτέλους στον ΑΡΗ υπάρχει γενική ομοψυχία που είναι το κύριο στοιχείο για την επιτυχία μιας ομάδας και αυτή την ομοψυχία θα πρέπει να τη διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού. Για το λόγο αυτό κάνω έκκληση να σταματήσουν αυτοί οι χωρίς λόγο δικαστικοί διαξιφισμοί, γιατί δεν ωφελούν εν τέλει κανέναν και ιδιαίτερα αυτούς που τις προκαλούν, ώστε όλοι να ξαναχτίσουμε τον ΑΡΗ από την ΑΡΧΗ.»

Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., κ. Θεόδωρος Καράογλου, δήλωσε: «Οι ευθύνες για τη κακοδιαχείριση των τελευταίων ετών έχουν ονοματεπώνυμα και πρέπει να αποδοθούν σε όλους εκείνους που οδήγησαν τον Άρη Θεσσαλονίκης στη σημερινή πολύ δύσκολη κατάσταση. Με ενότητα, σωφροσύνη και πάνω από όλα με σεβασμό στους χιλιάδες φιλάθλους της ομάδας που αγωνιούν για τις εξελίξεις, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να σταματήσει το γαϊτανάκι των δικαστικών αντιπαραθέσεων και επιτέλους ο Άρης να μπει ενωμένος στη δεύτερη εκατονταετία. Ο Άρης, όπως και όλες οι ομάδες της πόλης μας είναι ιδέα. Και με τις ιδέες δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει».

Ο Κ. Γκιουλέκας, βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., τονίζει: «Οφείλουμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο προκειμένου να δοθεί ένα αίσιο τέλος σε αυτή την περιπέτεια που απασχολεί τόσο καιρό τον κόσμο του Άρη. Σε αυτή την μάχη είμαστε όλοι στο πλευρό του ερασιτέχνη και του φίλαθλου κόσμου που θέλει το καλό του συλλόγου. Είναι αυτονόητο ότι είναι χρέος μας να βρισκόμαστε κοντά και να συνδράμουμε με κάθε τρόπο όλες τις ιστορικές ομάδες της Θεσσαλονίκης, οι οποίες έχουν προσφέρει πολλά στην ιστορία του αθλητισμού».