deth_pyrgos_ote_1[3]
Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην Ορθοδοξία, με τίτλο "Ορθοδόξων Τέχνη", θα φιλοξενήσει, για πρώτη φορά, η ΔΕΘ-Helexpo στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που εγκαινιάζεται στις 6 Σεπτεμβρίου.

 

Το θεματικό αυτό αφιέρωμα θα αναπτυχθεί στο περίπτερο 3 και στο επίκεντρό του θα βρίσκεται το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, σημαντικό μέρος των εκθεμάτων του οποίου θα μεταφερθεί για τις ανάγκες της ΔΕΘ στο εκθεσιακό κέντρο.

Εικόνες, εκκλησιαστικά σκεύη, ιερά άμφια, παλιά Ευαγγέλια, αγιογραφημένα χειρόγραφα, εγκόλπια, σταυροί και πολλά άλλα εκθέματα του Εκκλησιαστικού Μουσείου, που έχει την έδρα του στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, θα «ταξιδέψουν» το κοινό στο μεγαλείο της Ορθόδοξης τέχνης και παράδοσης.

Αγιογραφίες και βυζαντινή ζωγραφική, ασημένιες και ασημόχρυσες εικόνες, βιτρό και ψηφιδωτά, άμφια, καντήλια, μανουάλια, εκκλησιαστικές εκδόσεις, cd βυζαντινής μουσικής, μοναστηριακά είδη, προϊόντα από το Άγιον Όρος θα είναι μερικά μόνο από τα εκθέματα που θα παρουσιάσουν οι επιχειρήσεις.

Στον χώρο όπου θα λειτουργήσει το Εκκλησιαστικό Μουσείο θα στηθεί και ένα παρεκκλήσι, σε φυσικό μέγεθος, που αναμένεται να προσελκύσει τους επισκέπτες οι οποίοι, παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εργαστηρίων τις τεχνικές κατασκευής των προϊόντων των εκθετών.