Ο 45χρονος συνελήφθη επ' αυτοφώρω στην Κω. Στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος αρχείων παιδικής πορνογραφίας, που το διαμοίραζε διαδικτυακά σε άλλους χρήστες.>>>
Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένας 45χρονος ημεδαπός, που κατείχε πλήθος αρχείων παιδικής πορνογραφίας και τα διακινούσε μέσω διαδικτύου και σε άλλους χρήστες.
Η δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφτασε στα ίχνη του και τελικά τον συνέλαβε χθες μέσω της της αυτόφωρης διαδικασίας.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Το προηγούμενο χρονικό διάστημα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε στοχευμένη διαδικτυακή έρευνα, με σκοπό να βρεθούν χρήστες, που ανταλλάσσουν αρχεία παιδικής πορνογραφίας. Ένας από αυτούς ήταν και ο 45χρονος από την Κω.
Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές οι οποίες εξέδωσαν βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και σε συνεργασία με την εταιρεία υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία του συλληφθέντα.
Σε έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 45χρονου στη Κω, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών. Από την επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα βρέθηκε πλήθος αρχείων παιδικής πορνογραφίας (βίντεο) γεγονός για το οποίο εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση τους.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.