paidikos_stathmos_01.jpg
Μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα η ΕΕΤΑΑ ΑΕ θα προσκαλέσει τους Δημόσιους και Ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, να καταγράψουν και να ενημερώσουν για τις διαθέσιμες θέσεις βάσει της δυναμικότητάς τους, προκειμένου

να απορροφηθεί το υπόλοιπο των εθνικών πόρων που ανέρχεται στο ποσό των 23 εκατ. ευρώ.
Αυτό προκύπτει από τη συνεννόηση που έγινε μεταξύ του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδ. Κωνσταντινόπουλου, του υφυπουργού Εσωτερικών Γ.Ντόλιου, και των υφυπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Β.Κεγκέρογλου και Γ.Πλακιωτάκη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ και της ΕΕΤΑΑ. Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι ο κ. Κωνσταντινόπουλος ενημέρωσε την ΕΕΤΑΑ ΑΕ ότι θα διατεθεί το ποσό των 23 εκ. ευρώ, με απόλυτη τήρηση της προτεραιότητας για κάλυψη των πρόσθετων θέσεων, που θα δηλώσουν οι Δημόσιοι και οι Ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Το ποσό προέκυψε ως εξής: μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθέτησης των παιδιών ωφελουμένων οικογενειών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, από την ΕΕΤΑΑ ΑΕ(βάση της προκήρυξης 1551, της 2/7/2014), διαπιστώθηκε ότι από τους πόρους που είχαν διατεθεί μετά τη σύσκεψη της 12/08/2014, παραμένει αδιάθετο από τους εθνικούς πόρους το ποσό των περίπου 23 εκατ. ευρώ, εκ του συνολικού ποσού των 200 εκ. ευρώ.