xanthi_panigiria_2014_01Η ομάδα της Θράκης μπήκε με το... δεξί στην μετά Τσιώλη εποχή, με τον Νεντίδη να οδηγεί την ομάδα του στη νίκη.

 

Οι ακρίτες, εν αντιθέσει με τους Βοιωτούς έκαναν γκολ τις ευκαιρίες τους και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις δυο στιγμές αδράνειας στην άμυνα του Λεβαδειακού, ο οποίος παρότι έμεινε με 10 παίκτες στο 78' έφτιαξε δυο μεγάλες ευκαιρίες, όμως δεν βρήκε δίχτυα και τελικά έφυγε με άδεια χέρια από τα Πηγάδια.

Με τον Παντελή Καπετάνο να επιστρέφει στα γκολ έπειτα από το 2007 (σ.σ.: έπαιζε για χρόνια στη Ρουμανία) και τον Σίλβα Κλέιτον να σκοράρει στο ντεμπούτο του, η Ξάνθη νίκησε με 2-0 τον Λεβαδειακό και πανηγύρισε την πρώτη της φετινή νίκη στο πρωτάθλημα.

«Το μόνο που θέλαμε από το σημερινό ματς ήταν οι τρεις βαθμοί. Τα καταφέραμε, είμαστε χαρούμενοι και συνεχίζουμε» δήλωσε ο Παντελής Καπετάνος μιλώντας στη Nova. Και πρόσθεσε: «Ήταν το πρώτο μου γκολ, είμαι χαρούμενος, αλλά είμαι ακόμα πιο χαρούμενος που νικήσαμε και πήραμε τους τρεις βαθμούς»

«Είναι δύσκολο μετά που μένεις με 10 παίκτες να βγάλεις φάσεις για γκολ. Το κάναμε, αλλά δεν σκοράραμε. Το κακό μας διάστημα ήταν στο πρώτο ημίχρονο και με την δική μας μέτρια παρουσία προηγήθηκε η Ξάνθη. Από στιγμή που μείναμε με 10 παίκτες, το έργο μας έγινε ακόμα πιο δύσκολο. Θέλει και τύχη βέβαια...» είπε ο προπονητής του Λεβαδειακού, Σάββας Παντελίδης, μιλώντας στη Nova.

Η ταυτότητα του αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 36' Καπετάνος, 90' Κλέιτον

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουτσιαύτης (Αρτας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 55' Κλέιτον, 65' Λισγάρας, 74' Φλίσκας, 84' Μπαξεβανίδης – 68' Ζίτο, 70' Γεωργιάδης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 77' Ζίτο (2η κίτρινη)

ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Λισγάρας, Κομεσίδης, Ρούντι (63' Βασιλακάκης), Φλίσκας, Λουσέρο, Ολιβέιρα (50' Κλέιτον), Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Καπετάνος (80' Ράνος), Καρυπίδης

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στρατηλάτης, Κώτσιος, Τόμας (82' Πρόγιτς), Πίντερ (46' Παππάς), Ρούμπεν Γκόμεζ, Γεωργιάδης, Βούκσεβιτς, Κονέ, Ζίτο, Μάντζιος, Μιλοσάβλιεβ (60' Μπορνταγκαράι)