Συγκινημένος δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., επειδή, στις σημερινέ δημαιρεσίες στο δήμο Θεσσαλονίκης, βρέθηκε σε ένα χώρο απ' όπου ξεκίνησε προ 15ετίας την πολιτική του πορεία.


Ο κ. Καλαφάτης μίλησε για σύνθεση και συνεργασία: «Αντίληψη της παράταξης είναι να συνθέτουμε  δυνάμεις. Ιδιαίτερα ο Δήμαρχος  πρέπει να συνθέτει δυνάμεις, όχι να προκαλεί και να διχάζει, αλλά να πολλαπλασιάζει και να προσθέτει», τόνισε.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του έκανε αναφορά στο ρόλο της συμμετοχής των νέων ανθρώπων  γιατί όπως είπε «είναι σημαντικό  το γεγονός να δίνεται η ευκαιρία σε μια ομάδα νέων ανθρώπων, όλων των  νεοεκλεγμένων συναδέλφων μου στο συνδυασμό ΕΝΤΑΞΕΙ,  να μετατρέψουν την κοινωνικής τους εμπειρία, το επιστημονικό τους κύρος, τα οφέλη που έχουν αποκομίσει από τη διαδρομή τους μέχρι σήμερα από την κοινωνία της πόλης σε ένα κεφάλαιο που θα τεθεί στην υπηρεσία όλων των συνδημοτών μας».

Τόνισε οτι η παράταξη θα είναι παρούσα:  «για να ξυπνάμε τη διοίκηση όταν κοιμάται και να ασκείται  κριτική. Όταν χρειάζεται θα υπάρχει και συναινετική παρουσία του συνδυασμού ‘Εντάξει’ στις περιπτώσεις που κρίνεται ότι με αυτόν τον τρόπο υπηρετείται το καλό της πόλης. Σε κάθε περίπτωση  θα είμαστε εδώ και θα δίνουμε βροντερό παρόν μέσα από το πρόγραμμα μας, τις ιδέες μας τους ανθρώπους μας.  Επενδύουμε στην κοινωνία και όχι στην επικοινωνία και όπου κρίνουμε ότι η διοίκηση του δήμου επενδύει και τζογάρει πάνω στον όρο της επικοινωνίας  θα είμαστε σθεναρά απέναντί  της», υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε: «Δε θα επιτρέψουμε  να πετούν ο δήμαρχος και η διοίκηση  τη μπάλα στην κερκίδα. θα είμαστε εδώ και θα ελέγχουμε.  Θέλουμε να οικοδομήσουμε μια πόλη καλύτερη, θέλουμε μια Θεσσαλονίκη  που πρέπει να μιλήσει για το πλούσιο παρελθόν της  και όχι να το θάψει».


Όσο για τη διπλή πολιτική του ιδιότητα  τόνισε : «Κι άμεσα από τη ιδιότητά μου ως βουλευτή  καλώ το δημοτικό συμβούλιό να με χρησιμοποιήσει ως “πολυεργαλείο”. Θα το κάνω ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, καλώ όμως όλο το δημοτικό συμβούλιο να αξιοποιήσει την ιδιότητά μου για να λύσει ζητήματα της πόλης».    Δίνοντας ένα παράδειγμα αναφέρθηκε στην  ατυχή και μη έγκυρη τοποθέτηση που έκανε ο Δήμαρχος περί  του καθεστώτος της  εποπτείας  του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας   πως  «ιδιαίτερα όταν μιλάμε και θεσμικά να είμαστε λιγάκι πιο  προσεκτικοί...»

Υπενθύμισε  την πρωτοβουλία του για ειδική συνεδρίαση στη βουλή για το θέμα του μετρό, που προέκυψε από την κοινή ιδιότητα βουλευτή – δημοτικού συμβούλου, για να προσθέσει ότι στη συνεδρίαση αυτή «να δούμε ποιες είναι οι απόψεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί δεν είναι ξεκάθαρο  ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι  απαραίτητα πάντοτε  σύμφωνο με ο,τι εκφράζεται  από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης».