qpr_paok_0_1_20140809_02.JPG
Nίκη στο προτελευταίο τεστ πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του πέτυχε ο ΠΑΟΚ, που κέρδισε 0-1 στο Λονδίνο την ΚΠΡ.

 

Κι αν το αποτέλεσμα στα ματς αυτά περνάει σε δεύτερη μοίρα, ενθαρρυντική μπορεί να χαρακτηριστεί η εμφάνιση και η ταυτότητα της ομάδας του Άγγελου Αναστασιάδη. Αυτή τη φορά ο προπονητής του Δικεφάλου φάνηκε να δοκιμάζει συγκεκριμένο σχήμα, καθώς οι αλλαγές δεν έγιναν νωρίς και μαζικά.

Ο ΠΑΟΚ πρέσαρε ψηλά και… απαίτησε τον έλεγχο του ματς σε όλη τη διάρκειά του και το κατάφερε ακόμη κι όταν έγιναν οι αλλαγές, δείγμα της αφομοίωσης από το σύνολο των ποδοσφαιριστών της φιλοσοφίας του προπονητή.

Παράλληλα οι κίνδυνοι στα μετόπισθεν ήταν από ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι, ενώ η επίθεση έψαχνε να βρει τις καθαρές ευκαιρίες. Αυτές ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως, με τον Κλάους σε δυο περιπτώσεις, με τη δεύτερη να βρίσκει δοκάρι προ κενής εστίας. Κι αφού δεν κατάφερε να το βάλει, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ είπε να το…δημιουργήσει! Μετά από όμορφη πάσα του Σαββίδη, ο Αθανασιάδης “τσίμπησε” τη μπάλα κι έβγαλε τον Περέιρα μόνο στην περιοχή κι εκείνος με γύρισμα την κατάλληλη στιγμή ανάγκασε τον Χιλ να πετύχει αυτογκόλ προ του Μακ στο 67′.

Το 0-1 διατηρήθηκε ως το τέλος -παρά τη μεγάλη ευκαιρία του Όστιν στις καθυστερήσεις-και ο ΠΑΟΚ έστειλε θετικότατα μηνύματα στο… παρά πέντε της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων. Ο δε Χάρι Ρέντναπ μετράει 2 στις 2 ήττες από τον ΠΑΟΚ στο Λονδίνο, μετά από εκείνη όταν βρισκόταν στον πάγκο της Τότεναμ.

Δυστυχώς το όμορφο απόγευμα επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Κωνσταντινίδη στο γόνατο(οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για ρήξη έσω συνδέσμου), με τον Κατερινιώτη μπακ να υποβάλλεται σε εξετάσεις με την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη.

ΚΠΡ: Γκριν, Σίμπσον (67′ Χένρι), Κόκερ, Φέρντιναντ (57′ Χιλ), Μπάρτον, Οστιν, Ράιτ Φίλιπς, Ματς, Φορλέν (67′ Φίλιπς), Νταν, Χολέτ (57′ Ζαμόρα)

ΠΑΟΚ: Γλύκος (71′ Γιακουμής), Τζαβέλλας (46′ Σκόνδρας), Βίτορ (46΄Κατσικάς), Ρατς (66′ Σπυρόπουλος), Κίτσιου (46′ Κωνσταντινίδης, 58′ λ. τρ. Τζιόλης), Κάτσε, Μαντούρο (71′ Τζανδάρης), Γκολάσα (66′ Σαββίδης), Μακ (71′ Ποζατζίδης), Σαλπιγγίδης (66′ Περέιρα), Αθανασιάδης (71′ Κουλούρης)