Theageneio_nosokomeio_01.jpg
Νέο τομογράφο PET – CT  θα αποκτήσει το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο». Σήμερα υπογράφηκε η σχετική σύμβαση μεταξύ της εταιρίας του Δημοσίου Κτιριακές Υποδομές ΑΕ και της αναδόχου εταιρείας GE HEALTHCARE.

 

Τη σύμβαση υπέγραψαν οι εκπρόσωποι των εταιριών, Ηρακλής Δρούλιας και Κωνσταντίνος Δεληγιάννης, παρουσία του γ.γ. Δημοσίων Έργων Στρ. Σιμόπουλου.

Με το έργο το Θεοαγένειο θα αποκτήσει σύστημα Ποζιτρονικής - Αξονικής Τομογραφίας, PET – CT και θα διαμορφωθεί ο κατάλληλος χώρος. Το έργο έχει προϋπολογισμό 3.415.000,00€ και θα συγχρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία - Θράκη 2007 - 2013»).

Η κάμερα PET-CT, η οποία χρησιμοποιείται κατεξοχήν στην Ογκολογία και αποτελεί την αιχμή του δόρατος στις απεικονιστικές τεχνολογίες για την πρόληψη, διάγνωση, σταδιοποίηση, σχεδιασμό θεραπείας, έλεγχο αποτελεσμάτων και πρώιμη ανίχνευση υποτροπών και μεταστάσεων. Η επένδυση σε υποδομές και τεχνολογικό εξοπλισμό θα επιτρέψει αφενός, την ανάπτυξη νέων τεχνικών και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και αφετέρου, θα ανακουφίσει ογκολογικούς ασθενείς της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας που έως σήμερα έπρεπε να μεταβούν στην Αθήνα για αυτές τις εξετάσεις.

«Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, η Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης και το Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο» γράφουμε σήμερα μια νέα σελίδα στον αγώνα για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του Καρκίνου» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, κ. Στράτος Σιμόπουλος.