Φωτιά βάζει η Βρετανή τραγουδίστρια, στιχουργός και ηθοποιός Marianne Faithfull, που κάνει λόγο ανοιχτά σε συνέντευξή της για σκόπιμο θάνατο του τραγουδιστή- θρύλου Jim Morrison.>>>
Σε μια συνέντευξή της στο περιοδικό MOJO η Marianne Faithfull, κατηγορεί τον πρώην φίλο της Jean de Breiteuil, για το θάνατο του Jim Morrison.
Μάλιστα επιστρέφει στο μακρινό 1971, όπου όπως αναφέρει στη συνέντευξή της, όπου μαζί με τον de Breiteuil, γνωστός έμπορος ναρκωτικών, θα επισκέπτονταν το Παρίσι. Μάλιστα της είπε, ότι θα πήγαιναν στο διαμέρισμα του γνωστού τραγουδιστή και τότε η Faithfull ένιωσε ένα αίσθημα απειλής, για αυτό και δεν ακολούθησε το φίλο της.
"Διαισθάνθηκα το πρόβλημα. Αποφάσισα να πάρω μερικά χάπια Tuinal και να μην πάω τελικά. Αυτός όμως πήγε και τελικά τον σκότωσε".
Η τραγουδίστρια ανέφερε πως είναι σίγουρη πως ο θάνατος του τραγουδιστή των "The Doors" δεν ήταν τυχαίος, αναφερόμενη στη διάγνωση, που ανέφερε πως αυτός προήλθε από υπερβολική δόση ηρωίνης. " Θέλω να πω πως ήταν ατύχημα. Η δόση όμως της ηρωίνης ήταν πολύ δυνατή; Και εγώ πώς δεν το γνώριζα; Και από αυτό πέθανε. Τέλος πάντων. Όλοι συμμετείχαν στο θάνατό του εκτός από εμένα όμως", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η Marianne Faithfull αναφέρθηκε και στην Amy Winehouse και τις εξαρτήσεις της από τα ναρκωτικά και η οποία πέθανε στα 27 της όπως και ο Morrison.
"H Amy γνώριζε ότι ήξερα, όμως δεν ήθελε να μου πει τίποτα. Υπάρχει ένα επίπεδο από ναρκισσισμό και από μίσος προς τον εαυτό σου. Τα ξέρω. Τα πέρασα. Είναι σαν ένα γυάλινος τοίχος μεταξύ εσένα και του κόσμου και όσων σε αγαπούν. Προσπαθούν να σε νοιαστούν και να σε φροντίσουν, όμως εσύ δεν το αισθάνεσαι. Αλλά δεν νομίζω ότι μπορούσα να κάνω τίποτα παραπάνω από να την ταρακουνήσω και να της φωνάξω ΞΥΠΝΑ".