Σουλεϊμάν Ζίε Γουαταρά. Έφυγε, 16 χρονών, από την Ακτη Ελεφαντοστού, για να παίξει ποδόσφαιρο. Από την Τυνησία βρέθηκε άστεγος στην Κωνσταντινούπολη κι από εκεί στην Αθήνα.

Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο και το ταλέντο του, του δίνουν… συμβόλαιο στην Επισκοπή Ρεθύμνου που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Football League!

Το 2010, ο 16χρονος τότε Σουλεϊμάν έφευγε από τη μεγαλύτερη πόλη της Ακτής Ελεφαντοστού Αμπιτζάν, για να ξεφύγει από την λαίλαπα του εμφυλίου πολέμου και να κυνηγήσει το όνειρό του να παίξει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο. Είναι πολύ κοντά στο όνειρό του, αν, φυσικά, καταφέρει να κερδίσει και τη γραφειοκρατία… Κι αυτό γιατί, παρόλο που το αίτημά του για χορήγηση πολιτικού ασύλου έχει γίνει δεκτό, μια αλλαγή στους κανονισμούς της ΕΠΟ που ισχύει από φέτος ενδέχεται να μπει εμπόδιο στην υπογραφή του συμβολαίου του. Αλλά τίποτα δεν μοιάζει ικανό να του κόψει το δρόμο.

Ο ίδιος δεν χάνει το κουράγιο του και κάνει όνειρα: «Το όνειρό μου ήταν πάντα να παίξω μπάλα σε επαγγελματικό επίπεδο. Δεν με νοιάζουν τα λεφτά. Αρκεί να μου δοθεί μόνο η ευκαιρία και είμαι σίγουρος ότι μπορώ να τα καταφέρω. Ανυπομονώ να παίξω με την ομάδα σε επίσημο παιχνίδι. Θα ήθελα να σκοράρω σε ένα παιχνίδι και κάτω από τη φανέλα μου να φοράω το μπλουζάκι της Εθνικής Αστέγων. Αισθάνομαι ότι, αν τα καταφέρω, θα λειτουργήσω ως παράδειγμα και για τους συμπαίκτες μου ότι όλα τα όνειρα εκπληρώνονται και αυτό μου δίνει επιπλέον κίνητρο».

Η Εθνική Αστέγων Ελλάδας, πάντως, προετοιμάζεται πυρετωδώς και για τον επόμενο σταθμό αυτής της ξεχωριστής ποδοσφαιρικής παρέας: Το 12ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, που θα φιλοξενηθεί στα τέλη Οκτωβρίου (18-26/10) στην πρωτεύουσα της Χιλής, Σαντιάγο. Όλοι ελπίζουν ο Ζίε να μην είναι μαζί τους και να βλέπει το όνειρο να γίνεται πραγματικότητα…