Πολλές πιθανότητες να βρεθούν στους ομίλους του Europa League έχουν και οι τρεις ελληνικές ομάδες, αφού στην κλήρωση απέφυγαν τα... δύσκολα.>>>
Την τύχη στα χέρια τους έχουν οι τρεις εκπρόσωποι της Ελλάδας στο θεσμό του Europa League, αφού κατάφεραν να αποφύγουν τους θεωρητικά πιο δύσκολους αντιπάλους.
Πρώτος από την κληρωτίδα βγήκε ο Αστέρας Τρίπολης, που μετά την επική πρόκρισή του απέναντι στη γερμανική Μάιντζ θα βρεθεί στα play-off του θεσμού για πρώτη φορά στην ιστορία του. Οι πιθανοί αντίπαλοι ήταν μια εκ των Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ζυρίχη, Νασιονάλ Μαδέιρα, Τότεναμ και Ντνιέπρ, με την ισραηλινή ομάδα τελικά να είναι ο αντίπαλος των Αρκάδων.
Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει συνεπή παρουσία τα τελευταία χρόνια στα ευρωπαϊκά σαλόνια, ωστόσο δεν αποτελεί ομάδα φόβητρο και συνυπολογίζοντας ότι αγωνίζεται στην Κύπρο, λόγω της πολεμικής κατάστασης στη Γάζα, δεν αποτελεί μη διαχειρίσιμο αντίπαλο για τον Αστέρα Τρίπολης.
Δεύτερος στην κληρωτίδα εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ, που είχε να αντιμετωπίσει μια εκ των Καραμπάκ, Πετρολούλ Πλοϊέστι, Ζίμπρου Κισινάου, Ελσίνκι και Ροστόφ. Αντίπαλός του για την είσοδο στους ομίλους θα είναι η ομάδα από τη Μολδαβία (Ζίμπρου Κισινάου). Μόνο με αυτοκτονία η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν θα επιτύχει το στόχο της, που είναι μια ακόμα παρουσία στους ομίλους του Europa League. Ωστόσο οι Μολδαβοί θέλουν προσοχή, καθώς απέκλεισαν τρεις ομάδες για να φτάσουν εδώ και ένα εκ των θυμάτων τους ήταν η ΤΣΣΚΑ Σόφιας.
Τέλος ο Παναθηναϊκός θα έβρισκε στο δρόμο του μία εκ των Μίντιλαντ, Ριέκα, Γκρασχόπερς, Ζόρια Λουχανσκ, Κράσνονταρ, Στιάρναν και κληρώθηκε με την Δανική ομάδα. Η Μίντιλαντ μπήκε απευθείας στα play- off του θεσού, όμως έχει δώσει αγώνες πρωταθλήματος και είναι σαφώς πιο έτοιμη. Με προσοχή όμως ο Παναθηναϊκός μπορεί να την περάσει.
Ο Παναθηναϊκός και ο Αστέρας θα δώσουν το πρώτο παιχνίδι τους σε Λεωφόρο και Τρίπολη αντίστοιχα, ενώ ο ΠΑΟΚ θα παίξει στο Κισινάου.
Οι πρώτες αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένες για τις 21 Αυγούστου και οι επαναληπτικοί στις 28 του ίδιου μήνα. 
Για της κυπριακές ομάδες, από την άλλη, τα πράγματα αναμένονται αρκετά δύσκολα. Η ΑΕ Λεμεσού θα αντιμετωπίσει την Τότεναμ, η Ομόνοια την Ντιναμό Μόσχας και ο Απόλλων Λεμεσού την Λοκομοτίβ Μόσχας.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των play-off του Europa League

Σαράγεβο – Γκλάντμπαχ 
Αστάνα – Βιγιαρεάλ 
Τσβόλε – Σπάρτα Πράγας 
Αστέρας Τρίπολης – Μακάμπι Τελ Αβίβ


Ντνίπρο – Χάιντουκ Σπλιτ 
Καραμπάκ – Τβέντε 
Ελσίνκι – Ραπίντ Βιέννης 
Ζίμπρου – ΠΑΟΚ 

Ομόνοια – Ντιναμό Μόσχας 
Λιόν – Άστρα 
Νέφτσι – Παρτιζάν 
Έλφσμποργκ – Ρίο Άβε 

Καραμπούκ – Σεντ Ετιέν 
Παναθηναϊκός – Μίντιλαντ 
Γκρασχόπερς – Μπριζ 
Ριέκα – Σέριφ 

Απόλλων Λεμεσού – Λοκομοτίβ Μόσχας 
Γιουνγκ Μπόις – Ντέπρετσεν 
Σπάρτακ Τρνάβα – Ζυρίχη 
ΑΕ Λεμεσού – Τότεναμ 

Ντιναμό Μινσκ – Νασιονάλ Μαδέιρα 
Πετρολούλ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 
Τραμπζονσπορ – Ροστόφ 
Σπλιτ – Τορίνο 

Ακτόμπε – Λέγκια Βαρσοβίας 
Λόκερεν – Χαλ 
Ρουχ - Μέταλιστ 
Αϊντχόφεν – Σαχτιόρ 

Στιάρναν – Ίντερ 
Φέγενορντ – Ζόρια 
Σοσιεδάδ - Κρασνονταρ