Ήρθε η Παρασκευή και, όπως -σχεδόν- κάθε βδομάδα, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, αντιδρώντας στην καθυστέρηση της ΜΕΕ ΑΕ να καταβάλει μισθοδοσία και δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, προκηρύσσει στάσεις εργασίας στη Μακεδονία...


Οι στάσεις έχουν ως εξής:

  • Τετράωρη στάση εργασίας στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» από τις 20:00 έως τις 24:00 της Παρασκευής 1 Αυγούστου 2014.
  • Τετράωρη στάση εργασίας στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά» από τις 16:00 έως τις 20:00 της Παρασκευής 1 Αυγούστου 2014.


H ΕΣΗΕΜ-Θ, με ανακοίνωσή της, καλεί την εργοδοσία να καταβάλει τα δεδουλευμένα που οφείλει τόσο στους εργαζόμενους όσο και σε δημοσιογράφους που απολύθηκαν ή αποχώρησαν εθελουσίως και να είναι εφεξής συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου.

Μοναδική απορία που (δικαίως, νομίζουμε) γεννάται: Δε βαρέθηκαν τα μέλη του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ να καλούν την εργοδοσία στη Μακεδονία για τα ίδια και τα ίδια; Θα έλεγε κανείς ότι η συγκεκριμένη εργοδοσία αρέσκεται στο να βλέπει ανακοινώσεις να εκδίδονται...

Και να σκεφτεί κανείς ότι πριν περίπου έναν χρόνο, μέλη του δ.σ. -και όχι μόνον- έβαζαν πλάτη, για να πάρει η εφημερίδα "επενδυτικό πρόγραμμα" και να αποτραπούν, όπως έλεγε η εργοδοσία, δυσάρεστες καταστάσεις.