Boutaris_ORKOMOSIA_DIMARHOS_20101223_04.jpg
Άναψε… φωτιές η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Η παρουσία δύο εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων με την παράταξη της Χρυσής Αυγής, μετατρέπει την ορκωμοσία σε… σόου!

 

Η δημοτική παράταξη “Θεσσαλονίκη Ανοικτή Πόλη” που υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή της, γνωστοποιεί ότι, “σύμφωνα με την πάγια θέση της για το διαχωρισμό Εκκλησίας -Κράτους και τις αντιφασιστικές της αρχές, αποφάσισε τα αιρετά της μέλη-δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι – να ορκιστούν με πολιτικό όρκο και στη συνέχεια να αποχωρήσουν  από τη διαδικασία της θρησκευτικής ορκωμοσίας, αποκλειστικά και μόνο λόγω της συμμετοχής σ’ αυτήν των δημοτικών συμβούλων της εγκληματικής – νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»”.

Τη στάση που θα κρατήσουν ανακοίνωσαν και κατά την «άτυπη» σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που συγκάλεσε ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης την περασμένη Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014. Δήλωσαν, επίσης, το σεβασμό τους στις θρησκευτικές επιλογές των δημοτικών συμβούλων.

“Η στάση μας αυτή δεν είναι απλώς συμβολική, αλλά καθαρά πολιτική και σύμφωνη  προς τις αποφάσεις του ΔΣΘ που κήρυξαν τη Χ.Α. «ανεπιθύμητη» στη Θεσσαλονίκη – μαρτυρική πόλη, όπου ιδρύθηκε στις 15 Μαϊου 1941 η «Ελευθερία», η πρώτη αντιστασιακή οργάνωση στην κατεχόμενη από τους Ναζί Ευρώπη”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν με την παράταξη “Θεσσαλονίκη – Ανοικτή Πόλη”, δηλώνουν ότι “με κανένα τρόπο δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε την παρουσία του ναζιστικού αυτού καρκινώματος εντός και εκτός δημοτικού συμβουλιου”.