Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σήμερα σε πρωινή εκπομπή του Mega, είπε σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ ότι πρέπει να υπάρχει αφορολόγητο στην πρώτη και τη δευτερεύουσα εξοχική κατοικία.

Επισήμανε επίσης ότι «ο Έλληνας δούλεψε σκληρά. Στην Ελλάδα υπάρχει ένας υψηλότατος βαθμός ιδιοκατοίκησης και, αν θέλετε, αυτή είναι η πίτα από την οποία θέλουν να πάρουν. Από κει και πέρα υπάρχει δυνατότητα φορολογίας της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, που είναι πάρα πολύ μεγάλη».

Ερωτηθείς αν με αυτό τον τρόπο «ποινικοποιείται η μεγάλη ακίνητη περιουσία», είπε ότι «εμείς λέμε μια πραγματικότητα, σήμερα: η εργατική τάξη φορολογείται πολλαπλά, έχει γονατίσει και πρέπει να πάρει ανάσες. Στο πλαίσιο αυτού του συσχετισμού και αυτών των δυνατοτήτων βασική ανάσα είναι -και αυτό υπηρετεί και η πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει στη Βουλή- το αφορολόγητο στη πρώτη και δεύτερη κατοικία. Θέλετε να φορολογήσουμε τη βίλα στην Εκάλη που θεωρείται πρώτη κατοικία; Να τη φορολογήσουμε».

Ερωτηθείς τι θα κάνει το ΚΚΕ αν υπάρχει νωπή λαϊκή εντολή που θα αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, αλλά χωρίς να σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο κ. Σοφιανός είπε «πριν πάμε στα σενάρια, ας πάμε στη σκληρή πραγματικότητα που ζει η πλειοψηφία του λαού μας και το θέμα δεν είναι ότι έχουμε μια κυβέρνηση που πρέπει να τιμωρηθεί. Το θέμα είναι, μετά τι; Σ' αυτό πρέπει ν' απαντήσουμε. Εμπιστεύεται αυτός ο κόσμος που έδωσε μάχες, που έδωσε αγώνες, έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος λέει ότι θα οδηγήσω τη χώρα στον ίδιο μονόδρομο, αλλά επειδή είμαι καλός και ικανός, εγώ θα τα καταφέρω;».