Σε θερμό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά και του νέου Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.>>>
Ο κ. Γιούνκερ μετέφερε στον Έλληνα πρωθυπουργό το μήνυμα στήριξης και εκτίμησης των προσπαθειών και των θυσιών, που έκανε ο Ελληνικός λαός για να αντιμετωπίσει την κρίση.
Αποκάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά φίλο και αδερφό του, ενώ και για τους Έλληνες δήλωσε πως τους αγαπά και θέλει και οι ίδιοι να του το ανταποδίδουν.
Αναφερόμενος στη δύσκολη περίοδο, που διετέλεσε πρόεδρος του Eurogroup, ο κ. Γιούνκερ τόνισε πως έδωσε μάχη σαν λιοντάρι για να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Και αυτό για δυο λόγους. Αφενός είχε να πείσει τους Έλληνες αξιωματούχους να αλλάξουν πορεία και να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις και αφετέρου να πείσει τους υπόλοιπους εταίρους ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη.
Μάλιστα δανειζόμενος τη φράση του Ζισκάρ ντ' Εστέν "Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. Ο Πλάτωνας δεν μπορεί να παίζει στην β' εθνική", ο κ. Γιούνκερ τόνισε τη σημασία του η Ελλάδα να παραμείνει στο Ευρώ.
Τον προβληματίζει το γεγονός πως η προσπάθεια αυτή έχει αναγνωριστεί από όλο τον κόσμο, όχι όμως από τον ελληνικό λαό.
Αναφερόμενος στο θέμα του χαρτοφυλακίου, που θα αναλάβει ο νέος Έλληνας επίτροπος, κ. Αβραμόπουλος, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήταν "σφίγγα", ωστόσο σημείωσε πως δεν θα απογοητεύσει την Ελλάδα. Να υπενθυμίσουμε πως η Ελλάδα ζήτησε το χαρτοφυλάκιο της μετανάστευσης, ωστόσο απομένει η τελική απόφαση από τον κ. Γιούνκερ.
Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς εξήρε την συμβολή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην αντιμετώπιση της κρίσης, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
"Στο πρόσωπο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ενσαρκώνεται η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη" ανέφερε ο κ Σαμαράς.
Στήριξε την Ελλάδα και την παραμονή της στο ευρώ, όταν οι άλλοι δεν πίστευαν σε μας, και αυτό δεν το ξεχνάμε, συνέχισε και συμπλήρωσε: "Τώρα που η κρίση έχει σε μεγάλο βαθμό περάσει τού το αναγνωρίζουμε".
Παράλληλα εγκωμίασε το Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τις ικανότητές του και τις τρεις ηγετικές του αρετές: την τόλμη, τη διορατικότητα, αλλά και την ικανότητά του να ενώνει.
Υποστήριξε πως το πρόγραμμα του νέου προέδρου της Κομισιόν απαντά σε όλα τα ερωτήματα και τις ανησυχίες της ελληνικής πλευράς, αφού θα συνδράμει στην οικονομική ανάπτυξη, στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, στην ανταγωνιστικότητα, στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην ενεργειακή ασφάλεια, στην καλύτερη διαχείριση της μετανάστευσης και την προστασία των κοινών συνόρων, στην ενίσχυση του διεθνούς ρόλου της Ευρώπης και στην ενίσχυση της ενιαίας αγοράς.
Τέλος όταν από κοινού ρωτήθηκαν για τη νέα κρίση χρέους στην Αργεντινή, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε τη συμπάθεια και την κατανόησή του στο δοκιμαζόμενο λαό της Αργεντινής και κατηγόρησε τους εντός Ελλάδας υποστηρικτές των μονομερών ενεργειών. Από την πλευρά του ο κ. Γιούνκερ σημείωσε πως η Ελλάδα δεν είναι Αργεντινή και ότι ίσως η χώρα της Λατινικής Αμερικής έπρεπε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.