nea_potidaia_20140501_02.jpg
Πτώση της θερμοκρασίας σήμερα και τη Δευτέρα προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία μετά τον καύσωνα των τελευταίων ημερών.

Παράλληλα, ενισχύονται οι άνεμοι ενώ για την Κυριακή προβλέπονται ακόμα και καταιγίδες στην κεντρική και βόρεια χώρα.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αρχικά λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία 6 πιθανώς και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία όπυ τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ από τα δυτικά. Ο άνεμοι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στη κεντρική Μακεδονία 5 με 6 μποφόρ πιθανώς πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βόρειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία κατά τόπους θα αυξηθούν κυρίως στα βόρειο όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία και τις σποράδες θα είναι πιθανώς έντονα κατά τόπους αλλά πρόσκαιρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα πνέοι από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση, ενίσχυση αναμένεται από το βράδυ στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα και άνεμους από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Δευτέρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημές με πιθανότητα βροχών στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη, αλλά βαθμιαία θα υπάρξει βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.