Τι γράφουν οι εφημερίδες σήμερα (Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014).

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Σε 6 δόσεις ο ΕΝΦΙΑ".

Η εφημερίδα γράφει για την αλλαγή που έγινε στις δόσεις του ΕΝΦΙΑ, από 5 σε 6 όπως επεξεργάστηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τρέλα! Χωρίς οίκτο και ο «νέος» ΕΝΦΙΑ"

Η εφημερίδα γράφει ότι "τρία συν ένα «όχι» είπαν χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στα αιτήματα για ελαφρύνσεις στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων".

ΕΘΝΟΣ: "Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από τον ΕΝΦΙΑ"

Η εφημερίδα σημειώνει "«κούρεμα» του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), που σε ορισμένες περιπτώσεις θα ξεπεράσει και το 50%, φέρνουν οι τελικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τον νέο τρόπο υπολογισμού του φόρου για οικόπεδα εντός οικισμού, αλλά εκτός αντικειμενικών τιμών σε 4.000 περιοχές της χώρας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Τα παιδιά του Μωυσή» και το τρίγωνο του Θανάτου στην Ανατολική Μεσόγειο"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι στενές σχέσεις Ερντογάν με τους Εβραίους, ο «τρελός» Νταβούτογλου, οι μυστικές υπηρεσίες, ο ρόλος της Ρωσίας και το κρίσιμο σταυροδρόμι του Ελληνισμού".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ με διαδικασίες-εξπρές"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ευνοϊκότερες ρυθμίσεις προκειμένου να απαλλαγούν από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) περισσότεροι οικονομικά αδύναμοι πολίτες, στους οποίους περιλαμβάνονται και πάρα πολλοί τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και ανάπηροι με πολύ χαμηλά εισοδήματα, αποφάσισε η κυβέρνηση".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Η Ελλάδα βγαίνει στη σύνταξη!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "έντονη ανησυχία προκαλεί στην κυβέρνηση ο ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός συνταξιοδοτούμενων εργαζομένων, εξαιτίας της ανασφάλειας που επικρατεί με το Ασφαλιστικό. Μέσα στο τρίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου συνταξιοδοτήθηκαν 34.952 εργαζόμενοι (εκτός Δημοσίου), με τον εκτιμώμενο αριθμό να ξεπερνά τους 200.000 έως το τέλος του έτους και τους 600.000 έως το 2016".

ESPRESSO: "ΣΕΞ και αίμα!".

ΕΣΤΙΑ: "Απεμπλοκή από τον ΕΝΦΙΑ. Να μεταφερθεί στους Δήμους ο φόρος ακινήτων"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τώρα που η Κυβέρνησις υπέστη τέτοια «νίλα» με την υπόθεση του ΕΝΦΙΑ, οφείλει να προχωρήση τάχιστα προς την μόνη ενδεδειγμένη λύση. Την πλήρη απεμπλοκή από τον ΕΝΦΙΑ και την μετακύλιση της φορολογίας ακινήτων εκεί όπου πραγματικά ανήκει: Στους Δήμους με τη μορφή ανταποδοτικού τέλους".

Η ΑΥΓΗ: "Φοροαπόγνωση για 2.428.233 πολίτες"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η ύφεση και η επιδρομική φορολόγηση οδηγούν σε απόγνωση ολοένα και μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τον Ιούλιο 2.428.233 πολίτες αδυνατούσαν να πληρώσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο. Σε σύγκριση με τον Ιούνιο, στη λίστα προστέθηκαν άλλοι 70.000 πολίτες. Τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών προς το κράτος φτάνουν το 1 δισ. ευρώ μηνιαίως το 2014".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Κόκκινο χρέος 160 δισ. ευρώ"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η ανελέητη φοροεπιδρομή της κυβέρνησης στους εξουθενωμένους από τα μνημόνια, σε συνδυασμό με την ανεργία, οδηγεί σε έκρηξη τις «κόκκινες» οφειλές νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Απλήρωτοι φόροι και πρόστιμα, ασφαλιστικές εισφορές και μη εξυπηρετούμενα δάνεια, προσεγγίζουν πλέον το ΑΕΠ της χώρας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "«Λερναία Ύδρα» οι ληξιπρόθεσμες οφειλές"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με ρυθμό άνω του 1 δισ. ευρώ τον μήνα αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία, παρά την εντατικοποίηση των πιέσεων προς τους οφειλέτες. Το φαινόμενο έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά «Λερναίας Ύδρας», γεγονός που αντανακλά τη διευρυνόμενη αδυναμία των φορολογουμένων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Χωρίς έκπτωση ο φόρος στα ξενοίκιαστα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα γίνεται λόγος για τον ΕΝΦΙΑ που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν μείνει ξενοίκιαστα.

Ο ΛΟΓΟΣ: "«Έκρηξη» οφειλών τον Ιούλιο"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«απογειώθηκαν» τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογουμένων προς το δημόσιο, τον Ιούλιο ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός των οφειλετών που απέκτησαν χρέη μετά την 1/1/2013. Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, οι «νέες οφειλές» (ως τέτοιες χαρακτηρίζονται αυτές που δημιουργήθηκαν μετά την 1/1/2013 και έχουν το χαρακτηριστικό ότι μπορούν να ρυθμιστούν σε 12 ή το πολύ σε 24 δόσεις) έφτασαν στα 15.236.463.532 ευρώ τον Ιούλιο έναντι 13.949.208.521 ευρώ τον Ιούνιο. Δηλαδή, μέσα σε έναν μήνα τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυτής της κατηγορίας, αυξήθηκαν περίπου κατά 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αφήνουν απροστάτευτα και εκβιάζουν τα λαϊκά νοικοκυριά"

Η εφημερίδα αναφέρει "ΚΚΕ: Οι ρυθμίσεις που προετοιμάζουν η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδας δεν έχουν στόχο να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των υπερχρεωμένων αυτοαπασχολούμενων και των λαϊκών νοικοκυριών, αλλά τη θωράκιση των τραπεζικών ομίλων και γενικότερα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων".

STAR PRESS: "ΨΑΛΤΗΣ ΣΑΤΥΡΟΣ Ασελγούσε σε 9χρονη στη Μυτιλήνη'.

ΤΑ ΝΕΑ: "Μπαλώνουν τον ΕΝΦΙΑ"

Η εφημερίδα σημειώνει "ούτε ένα ευρώ έκπτωση δεν κερδίζουν όσοι έχουν ξενοίκιαστα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Με νομοθετική ρύθμιση η κυβέρνηση σβήνει τα λάθη σε 4.000 οικισμούς εκτός αντικειμενικού συστήματος αλλά και την υποχρέωση ασφαλιστικής - φορολογικής ενημερότητας για όσους δικαιούνται έκπτωση ή απαλλαγή λόγω χαμηλού εισοδήματος".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Πείτε <<αντίο>> στα γυαλιά πρεσβυωπίας".

Η εφημερίδα αναφέρεται στο εμφύτευμα που βρέθηκε και αντικαθιστά την εγχείρηση λέιζερ.

Kontranews: "Φύγετε από το ευρώ για να σωθείτε"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την άμεση έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα βλέπουν σαν μοναδική λύση για την χώρα μας, νομπελίστες οικονομολόγοι από όλο τον κόσμο, που κατακερευνώνουν την Άνγκελα Μέρκελ για την καταστροφική εμμονή της στο ενιαίο νόμισμα προς όφελος της Γερμανίας αλλά σε βάρος όλης της υπόλοιπης Ευρώπης".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αλλαγές στο φόρο ακινήτων χωρίς τολμηρή ελάφρυνση"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "περιορισμένες και αναμενόμενες είναι τελικά οι παρεμβάσεις στο ισχύον καθεστώς του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, λόγω των εισπρακτικών αναγκών και στόχων που έχουν τεθεί στον προϋπολογισμό με βάση το μνημόνιο. Το μικρό «πακέτο» αλλαγών πήρες χθες το «πράσινο φως» από τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνηση Ευαγγ. Βενιζέλο, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην οποία μετείχε και ο υπ. Οικονομικών".