iraq_attack_temenos_20140822_01Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σήμερα εναντίον πιστών που προσεύχονταν μέσα σε ένα σουνιτικό τέμενος στην πόλη Μπακούμπα, στην επαρχία Ντιγιάλα, βορειοανατολικά της Βαγδάτης.

 

Το αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον 68 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, δήλωσε ένας εργαζόμενος στο νεκροτομείο της πόλης. Νωρίτερα, διάφορες πηγές είχαν κάνει λόγο για 32 ως 40 νεκρούς.

Ο απολογισμός των θυμάτων της επίθεσης δεν είναι ακόμη οριστικός, καθώς σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πέραν των δεκάδων νεκρών, δεκάδες είναι και οι τραυματίες.

Αντιφατικές είναι όμως οι πληροφορίες και ως προς την ταυτότητα των δραστών της αιματηρής επίθεσης. Κατά πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, τη σφαγή διέπραξαν σιίτες παραστρατιωτικοί, πληροφορία που έδωσαν επίσης πηγές που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Άλλες πηγές ωστόσο που μίλησαν σε αυτό το τελευταίο ανέφεραν ότι μπορεί να πρόκειται για επίθεση του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), της οργάνωσης των σουνιτών τζιχαντιστών η οποία έχει εξαπολύσει μια ευρείας κλίμακας επίθεση στο βόρειο και στο δυτικό Ιράκ.