efimerides_06.jpg
Μπορεί σήμερα(15 Αυγούστου) να είναι Παρασκευή, όμως, κυκλοφορούν οι Κυριακάτικες εφημερίδες, για να… κάνουν τριήμερο οι συνάδελφοι των έντυπων ΜΜΕ…

 

Αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων:

Τα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου Τύπου:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Σωρεία παραβάσεων σε καταστήματα".

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, 72 άτομα οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο στη Χαλκιδική. Εντοπίστηκαν μαγαζιά χωρίς άδεια, παραβάσεις για ηχορύπανση και ωράριο, πισίνες χωρίς άδεια. Σφραγίστηκαν 11 καταστήματα.

ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ : "Κωδικός "180"

Σύμφωνα με την εφημερίδα, με το βλέμμα στραμμένο στην προεδρική εκλογή και -κυρίως- στη διαμόρφωση εκείνων των όρων που θα του επιτρέψουν να βρει, εύκολα ή δύσκολα, τις υπογραφές 180 βουλευτών για να εκλέξει νέο Πρόεδρο από την παρούσα Βουλή και να ξεπεράσει το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών «κινείται» ο πρωθυπουργός.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: " Επίδομα ανεργίας. Διεύρυνση των κριτηρίων, στήριξη των "μακροχρόνιων".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι το μέτρο θα ενταχθεί σε νέο κοινωνικό πακέτο, μετά την εξασφάλιση πόρων 250 εκ. ευρώ. Προσθέτει πως εξετάζεται η μείωση των απαιτούμενων ενσήμων και η βελτίωση των όρων χορήγησης.

ΕΣΤΙΑ: "-Νομιμότητα και αξιοκρατία. -Θεσμοί -προϋποθέσεις για αγροτική ανάπτυξη. -Τι αντιπροσωπεύει το δημόσιο χρέος".

Η ΑΥΓΗ : "Φθινόπωρο με ...καύσωνα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο, αφού, από τον Σεπτέμβριο, όπως λέει, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις αντιδράσεις για τον ΕΝΦΙΑ και τις επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο. Προσθέτει ότι ψάχνει “σωσίβιο” στον Καρατζαφέρη.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ : "Δεν χάνεται η σύνταξη ακόμη και αν διακοπεί η ασφάλιση".

Για άλλη μία Κυριακή οδηγίες της εφημερίδας προς υποψήφιους συνταξιούχους.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Το τελικό σχέδιο νόμου για τα "κόκκινα" δάνεια".

Την πρόταση νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για τη ρύθμιση των επιχειρηματικών δανείων, που έχει αποσταλεί προς διαβούλευση στις τράπεζες, παρουσιάζει σήμερα η «Κ». Μεταξύ άλλων, προβλέπει Διαγραφή των προσαυξήσεων και των προστίμων από ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, μακροπρόθεσμη ρύθμιση των οφειλών προς τις τράπεζες με δόσεις που φθάνουν έως και τους 120 μήνες και αντίστοιχη ρύθμιση για το τυχόν υπόλοιπο των προσαυξήσεων που δεν έχει διαγραφεί, καταβολή των οφειλών προς τους εργαζόμενους σε 12 μήνες, αλλά και φορολογικά κίνητρα για τις τράπεζες.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : "Τα ροδάκινα της οργής".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε ωρολογιακή βόμβα εξελίσσεται η υπόθεση των ροδακινοπαραγωγών και του ρωσικού εμπάργκο στα ευρωπαϊκά προϊόντα, καθώς οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση και απαιτούν να αποζημιωθούν για τις τεράστιες ζημιές που υπέστησαν χωρίς να ευθύνονται, αλλά η κυβέρνηση δεν μπορεί στην πραγματικότητα να το εγγυηθεί. Έτσι, όπως προσθέτει, καλλιεργεί φρούδες ελπίδες και δίνει υποσχέσεις για να προλάβει τα χειρότερα, χωρίς όμως να λέει την αλήθεια σε όλες τις διαστάσεις της...

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : "Χαστούκι από τον Πούτιν".

Η εφημερίδα τονίζει ότι γυρίζουν μπούμερανγκ οι κυρώσεις προς τη Ρωσία, αφού ο Βλ. Πούτιν ρίχνει βόμβα στα θεμέλια της παγκόσμιας οικονομίας, αν αποφασίσει να παίξει το δυνατό χαρτί της προμήθειας του φυσικού αερίου, τιμωρεί την Eλλάδα με εμπάργκο στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων και σκληραίνει τη διαπραγματευτική τακτική για την TPAINOΣE, ενώ συνάπτει συμφωνίες βαριάς οικονομίας με Kίνα και Iράν, ηγείται των BRICS και αναλαμβάνει ηγεμονικό ρόλο στον πλανήτη.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : "Ετοιμότητα και επαγρύπνηση γι΄αυτά που έρχονται!"

Επίθεση στο ασφαλιστικό προβλέπει, για τον Σεπτέμβριο, η εφημερίδα. Προσθέτει, ακόμη, ότι έρχεται… κάλπικη αντιπαράθεση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Τα μυστήρια της Αμφίπολης

Στο γεγονός ότι η ανασκαφή στον τύμβο Καστά συνεχίζεται επί 50 χρόνια, εστιάζει η εφημερίδα.

Ο ΛΟΓΟΣ : "Αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη της Αμφίπολης".

Η εφημερίδα αναφέρεται στην ανασκαφή του τύμβου Καστά.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Αυτή η Μύκονος σκοτώνει τα παιδιά της".

Η εφημερίδα, με αφορμή το δυστύχημα με τον 10χρονο, κάνει λόγο για “μια εξτρίμ κοινωνία εκτός κάθε ελέγχου”, όπου “το λιμενικό κάνει τα στραβά μάτια, η δημαρχία ‘κολλητιλίκα’ με τους παραλιάρχες” και υποστηρίζει ότι υπάρχουν “μαφίες παντού, από τα κλαμπ και τα ναρκωτικά, ως τα τζετ σκι και τις ξαπλώστες”. Ναι, είναι η ίδια εφημερίδα που στο ένθετό της για το life style μετατρέπει σε πρώτα – βασικά θέματα αυτήν την πραγματικότητα που καταδικάζει στο άλλο της πρωτοσέλιδο…

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ : "Το μυστικό του τύμβου"

H εφημερίδα αναφέρεται στην αναασκαφή της Αμφίπολης και προαναγγέλλει ότι έχει ρεπορτάζ για το τι είδαν οι αρχαιολόγοι από τη μικροκάμερα. Μεγαλοπρεπής η κρυμμένη αίθουσα, λέει η υπεύθυνη της ανασκαφής κυρία Περιστέρη στην εφημερίδα, ενώ υπογραμμίζεται ότι οι Σφίγγες ενισχύουν την εκτίμηση ότι ο επιφανής νεκρός είναι ένας από τους στρατηγούς του Μεγάλου Αλεξάνδρου (αν δεν είναι ο ίδιος)! Θέμα ημερών η λύση του μυστηρίου, προσθέτει.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ : "Φέρτε πίσω τα κλεμμένα".

Η εφημερίδα αναφέρεται σε σχέδιο νόμου του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, το οποίο προβλέπει ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση σε όσους καταβάλουν αμέσως τα χρέη προς το Δημόσιο.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αρχαίες θεραπείες νικούν τον καρκίνο

Άνευ σχολίων…

ESPRESSO: Θαύμα για τον μικρό Λουκά

Η εφημερίδα αναφέρεται στην περιπέτεια της υγείας 10χρονου με καρκίνο.

REAL NEWS : "10 μέτωπα -"φωτιά" με την τρόικα".

Η εφημερίδα παρουσιάζει το “πακέτο φοροελαφρύνσεων” που θα συζητηθεί με τους δανειστές και υποστηρίζει ότι η ελληνική πλευρά στοχεύει σε μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, της φορολογίας για τα φυσικά πρόσωπα, του τέλους επιτηδεύματος και των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις.

KONTRA news: " Χωματερή προσφύγων η Ελλάδα".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι υπάρχει κίνδυνος να έρθουν στη χώρα μετανάστες με Έμπολα, επειδή δεν τους δέχονται άλλες χώρες.