Τον «Οδικό Χάρτη για την οριστική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια»νθα παρουσιάσει, σύμφωνα με πληροφορίες, στη  συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ.Βενιζέλος θα επισκεφθεί την 79η ΔΕΘ την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου. Αφού πραγματοποιήσει επίσκεψη στη διοίκηση της ΔΕΘ, θα παραχωρήσει τη συνέντευξη Τύπου.

Τα βασικά στοιχεία του Οδικού Χάρτη, μέρος του οποίου είναι το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, αναμένεται να είναι: Η ανάπτυξη και η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, οι νέες θέσεις εργασίας, οι διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος, η βιωσιμότητα του χρέους, οι επενδύσεις και η ρευστότητα στην αγορά για τη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, η κατοχύρωση ενός δικαίου φορολογικού συστήματος, η αποκατάσταση των αδικιών με έμφαση στην αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, τις εφορίες, τις τράπεζες.

Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να μιλήσει, ακόμη, για αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας, κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.