aristoteleion_3.jpg
Το Θέατρο Αριστοτέλειο σηκώνει αυλαία και υποδέχεται την νέα σαιζόν με δύο παιδικές παραγωγές και ένα θεατρικό εργαστήρι έκφρασης για παιδιά προσχολικής ηλικίας!

Ο «Δον Κιχώτης» και το «Ασχημόπαπο», σας περιμένουν από Σεπτέμβρη στην σκηνή του Αριστοτελείου.

ashimopapo_afisa_01.jpg
«Το ασχημόπαπο» είναι μια παράσταση για μικρά και πολύ μικρά παιδιά βασισμένη στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη.

Η παράσταση είναι ένα ζωντανό χαρούμενο παιχνίδι . Οι ηθοποιοί ξετυλίγουν μπροστά στα παιδιά, και κάποιες φορές με τη βοήθειά τους, το μαγικό κουβάρι του παραμυθιού παίζοντας με ένα αστείο και τρυφερό τρόπο σύγχρονης θεατρικής απόδοσης . Μια παράσταση με απλά μέσα και με ύφος κατανοητό ακόμη και στις πολύ μικρές ηλικίες .

Συντελεστές:

Κείμενο: Δόμνα Ζαφειροπούλου-Δημήτρης Αδάμης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
Σκηνικά- κοστούμια : μαγικές σβούρες

Κίνηση: Σταύρος Αποστολάτος

Μουσική τραγουδιού φινάλε :Κεραμάρης Κανάρης
Φωτισμοί: Τρύφωνας Κεχαγιάς
Βοηθός σκηνοθέτη:
Αναστασία Μπάρκα

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άρης Βέβης, Αλεξάνδρα Κασιούμη, Δανάη Κλάδη, Μαριάννα Τάντου

Έναρξη: 21 Σεπτεμβρίου 2014

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 3:00 το μεσημέρι
Καθημερινά: Για τα σχολεία οργανωμένες παραστάσεις

don kihotis_afisa_01.jpg
Ο “Δον Κιχώτης” είναι το πιο πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα όλων των εποχών που έγινε ένα θεατρικό έργο, γεμάτο από τους ήρωες του υπέροχου αυτού κειμένου. Σε κείμενο Δημήτρη Αδάμη (που έχει και τη σκηνοθεσία) πάνω στο βιβλίο του Θερβάντες.

Τα εντυπωσιακά κοστούμια της παράστασης είναι εμπνευσμένα από πίνακες ζωγράφων που εμπνεύστηκαν ή έζησαν στην Ισπανία όπως του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (Ελ Γκρέκο),του Βελάσκεθ, του Πικάσο, του Σαλβατόρε Νταλί και άλλων. Τα σκηνικά έχουν αναφορές και αυτά σε πίνακες ζωγράφων όπως του Πικάσο και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα υποβλητική. Η εξαιρετική μουσική, πηγάζει όλη από την μεγάλη γκάμα των Ισπανών συνθετών αλλά και άλλων που επηρεάστηκαν από την μεγάλη παράδοση της Ιβηρικής Χερσονήσου. Τα τραγούδια βασίζονται σε παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια από το φλαμένκο μέχρι τον Λόρκα, ειδικά διασκευασμένα για τα παιδιά.

Συντελεστές

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης • Σκηνικά - Κοστούμια: Μαγικές Σβούρες

Επιμέλεια κοστουμιών: Δόμνα Ζαφειροπούλου • Κίνηση: Σταύρος Αποστολάτος

Ενορχήστρωση-Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης

Μουσική διδασκαλία: Ελένη Καρακάση • Β. Σκηνοθέτη: Αναστασία Μπάρκα

Παίζουν οι ηθοποιοί : Ντέπυ Ασληχανίδου, Πένυ Γραικού, Γιώργος Δερνίκας, Ορέστης Κωνσταντινίδης, Πέτρος Μαλιάρας , Εφή Σισμανίδου, Πέτρος Παπαζήσης

Έναρξη: 28 Σεπτεμβρίου 2014

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:00 το πρωί
Καθημερινά: Για τα σχολεία οργανωμένες παραστάσεις.

Θεατρικό παιχνίδι

Το Αριστοτέλειον οργανώνει ένα θεατρικό παιχνίδι “Επί Σκηνής”, για παιδιά.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια από 5 ετών έως τις πρώτες τάξεις του γυμνασίου .

Η φιλοσοφία αλλά και ο στόχος του προγράμματος θα είναι τα παιδιά να γίνουν μια μεγάλη παρέα που μέσα από το θέατρο και το παιχνίδι θα αναπτύσσουν τη φαντασία, τον αυθορμητισμό, τα εκφραστικά τους μέσα και τις δεξιότητές τους.

Το πρόγραμμα θα αποτελείται κυρίως από δραστηριότητες θεατρικού παιχνιδιού και από πολλά διασκεδαστικά παιχνίδια, με κατάληξη μία παράσταση –παρουσίαση στο θέατρο – στην κεντρική σκηνή.

Το Θεατρικό Εργαστήρι θα στήνεται κάθε Σάββατο πρωί στη σκηνή του Θεάτρου Αριστοτέλειον και θα αρχίσει τον Οκτώβριο. Οι εγγραφές, όμως, άρχισαν:

Πληροφορίες –κρατήσεις : 2310 250303, ΔΕΥΤ. - ΠΑΡ. 09:00 – 14:00

Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη