savvidis_05.jpg
Απίστευτη κίνηση του Ιβάν Σαββίδη! Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με σημερινή επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ζητά άρση του εμπάργκο για τα ελληνικά προϊόντα!

 

Την επιστολή ο Ιβάν Σαββίδης απευθύνει με την ιδιότητα του προέδρου του απόδημου ελληνισμού της Ρωσίας.

Σε αυτήν απευθύνει έκκληση κι αποκαλεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν «Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ορθοδόξων Χριστιανών»! Αναφέρει, μάλιστα, ότι φθάνουν σε αυτόν «πολυάριθμες αιτήσεις για βοήθεια από τον ρωσόφωνο πληθυσμό στην Ελλάδα, Έλληνες μετανάστες από την πρώην ΕΣΣΔ, οι συντάξεις και οι μισθοί των οποίων, και, κατά συνέπεια, η ζωή είναι άμεσα εξαρτώμενη η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η οποία βιώνει μια μεγάλη κρίση».

Ο Ιβάν Σαββίδης κάνει λόγο για «στενή συνεργασία» Ελλάδας 0 Ρωσίας, στον τουρισμό, σε κοινά επενδυτικά σχέδια στη βιομηχανία και στην εξαγωγή των γεωργικών προϊόντων, αλλά και την ανάπτυξη πολιτιστικών ανταλλαγών.

«Εισαγωγή της Ελλάδας στο ρωσικό εμπάργκο για τα τρόφιμα από τις χώρες της ΕΟΚ, μπορεί να αποτελέσει ένα μοιραίο πλήγμα για την οικονομία της Ελλάδα, με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή των Ελλήνων αγροτών, το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος των οποίων βασίζεται στις εξαγωγές προς τη Ρωσία», υπογραμμίζει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και πρόεδρος του ΣΑΕ της Ρωσίας.

Μάλιστα, ο Σαββίδης δηλώνει «απόλυτα πεπεισμένος ότι (σ.σ. οι Έλληνες) δεν υποστηρίζουν την στρατηγική του Ψυχρού Πολέμου, που προκαλείται από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες, και ζητούν την αναθεώρηση της κυβέρνησής τους, που ενέκρινε την πολιτική, υπενθυμίζοντας την μακραίωνη πολιτιστική και ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο αδελφοί λαών και της ίδιας πίστης».

Ο Ιβάν Σαββίδης δηλώνει ότι κατανοεί και αποδέχεται τις κυρώσεις που επέβαλε η Ρωσία κατά της Δύσης, αλλά τον καλεί «να δώσετε ένα χέρι βοηθείας στον αδελφό ελληνικό λαό και, κατ ‘εξαίρεση, να εξετάσετε το ενδεχόμενο τροποποίησης του καταλόγου των απαγορευμένων για εισαγωγή στη Ρωσική Ομοσπονδία των εμπορευμάτων, μέρος των γεωργικών προϊόντων της στην Ελλάδα. Μια τέτοια κίνηση θα ενισχύσει τις ρωσο-ελληνικές σχέσεις, θα δώσει ώθηση για τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, την ενίσχυση της αρχής της Ρωσίας, ως προστάτης όλων των Ορθοδόξων λαών», υπογραμμίζει.