ktinotrofoi_perifereia_20140827_01Με την επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας, στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν, σήμερα, κτηνοτρόφοι, έξω από το κτίριο της Περιφέρειας.

Οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν την άμεση καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης και τη ρύθμιση των βοσκοτόπων.

Επόμενος σταθμός των κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων της κεντρικής Μακεδονίας θα είναι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, την παραμονή των εγκαινίων της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), στις 5 Σεπτεμβρίου, στη 1 μ.μ., όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Δημήτρης Καμπούρης. Πρόσθεσε ότι οι κτηνοτρόφοι θα ζητήσουν από τον υπουργό να τους «κλείσει» συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη την επομένη, Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου.

Στο σημερινό συλλαλητήριο συμμετείχαν περισσότεροι από 250 κτηνοτρόφοι. Στη συνάντηση που είχαν με τον κ. Τζιτζικώστα, ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να συγκαλέσει περιφερειακή σύσκεψη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο υπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής του κόμματος, που διαβεβαίωσαν τους κτηνοτρόφους ότι θα συναντηθούν με τον αρχηγό του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ.