aggeloudis_orfanos_20140805_01.jpg
Αυξημένη, κατά 13% είναι η κίνηση των κοντέινερ στο πρώτο εξάμηνο του 2014, σε σχέση με Την ίδια περίοδο πέρσι.

 

Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α. Ε., Στέλιος Αγγελούδης, στον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργο Ορφανό, τον οποίο συνάντησε χθες, Τρίτη 5 Αυγούστου 2014.

Από την πλευρά του, ο κ. Ορφανός εξέφρασε την πεποίθηση ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΘ Α.Ε., ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης τάχτηκε υπέρ της συνεργασίας μεταξύ των φορέων της πόλης για την αξιοποίηση του λιμανιού. «Χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο, στο οποίο το λιμάνι θα είναι το κατεξοχήν «όπλο» της Θεσσαλονίκης για να βγει στην ευρύτερη περιοχή. Με τον τρόπο αυτό, επεκτείνεται η ενδοχώρα του, καθώς τα σύνορα πέφτουν, άρα λοιπόν αυξάνονται και οι δυνατότητες της πόλης», τόνισε ο κ. Ορφανός, ενώ εκτίμησε πως το επόμενο διάστημα, θα είναι κρίσιμο για το μέλλον του λιμανιού.

«Θα είμαστε σε διαρκή συνεννόηση με τον κ. Αγγελούδη  ώστε η ανάπτυξη να φέρει εργασία και έσοδα στην αγορά, διότι μέσω του λιμανιού, διακινούνται πολλά χρήματα. Άρα λοιπόν, αυτό θα το διεκδικήσουμε γιατί η Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστησε στην ιστορία επειδή αξιοποίησε το λιμάνι της», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός.

Με την σειρά του, ο κ. Αγγελούδης αναφέρθηκε στη θετική πορεία που καταγράφει ο κύκλος εργασιών της ΟΛΘ Α.Ε.. «Η συνάντηση συνέπεσε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του εξαμήνου, η οποία φέρει το λιμάνι να τρέχει με ρυθμό ανάπτυξης στη διακίνηση των κοντέϊνερ, αυξημένο κατά 13%, σε σχέση με πέρυσι και με ενισχυμένη κερδοφορία. Επιπλέον, το λιμάνι μετά τη σιδηροδρομική σύνδεση με τις χώρες της Βαλκανικής, αποκτά πλέον τον στρατηγικό ρόλο», επισήμανε ο κ. Αγγελούδης  και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την στάση του υπουργού Μακεδονίας και Θράκης.

«Είναι κοντά στις προσπάθειες που κάνουμε, οι οποίες δεν είναι μόνο εταιρικές ή επιχειρηματικές, αλλά έχουν να κάνουν και με πρωτοβουλίες σε θέματα που αφορούν την πόλη, όπως είναι οι πολιτιστικές δραστηριότητες που υλοποιούμε, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ταυτότητας και κυρίως, τα περιβαλλοντικά μέτρα για τα οποία ο κ. Ορφανός έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία, τονίζοντας ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι το μοναδικό που λειτουργεί με εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους», σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε.