Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει καμιά αντιπαλότητα με τους αγνούς οπαδούς της ΑΕΚ, αλλά με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, που κρύβονται πίσω από τέτοιες φασιστικές συμπεριφορές.>>>
Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει "ακροδεξιά στοιχεία κρυμμένα πίσω από την ιδιότητα των οπαδών της ΑΕΚ, επιτέθηκαν και προκάλεσαν καταστροφές το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καλαμαριάς". Ταυτόχρονα πιστεύει πως τέτοιες συμπεριφορές και ιδεοληψίες φασιστικές δεν έχουν θέση στους αγνούς οπαδούς της ΑΕΚ, αλλά και άλλων ομάδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ακροδεξιά στοιχεία κρυμμένα πίσω από την ιδιότητα των οπαδών της ΑΕΚ, επιτέθηκαν και προκάλεσαν καταστροφές το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καλαμαριάς, ενώ πέταξαν τρικάκια εναντίον της νέας περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου. 
Με αφορμή την υπόθεση του γηπέδου της ΑΕΚ, ο φασισμός ο όποιος καλλιεργείται μέσα στους οργανωμένους συνδέσμους οπαδών και συχνά πυροδοτείται από τα συμφέροντα των προέδρων, έδειξε το βάρβαρο πρόσωπό του. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει οι ακροδεξιές ιδεοληψίες και ο φασισμός δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα στους αγνούς οπαδούς της ΑΕΚ, μιας ομάδας με λαϊκή βάση και μεγάλη ιστορία. 
Απέναντί μας δε βρίσκονται οι φίλαθλοι της ΑΕΚ, ούτε οι φίλαθλοι καμιάς ομάδας, αλλά τα επιχειρηματικά συμφέροντα που τους χρησιμοποιούν που και ο φασισμός που τα υπηρετεί. Οι επιθέσεις “αγνώστων” που κρύβονται στο σκοτάδι της νύχτας δε μας πτοούν και δεν μπορούν να φράξουν το δρόμο στην κυβέρνηση της Αριστεράς".