Τι γράφουν οι εφημερίδες σήμερα (Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014).


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Άρχισαν οι… λιποθυμίες για τον ΕΝΦΙΑ!

Η εφημερίδα γράφει ότι: « «Φωτιά» τα πρώτα εκκαθαριστικά για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων. Τι ισχύει για τα ζευγάρια και τις φοροελαφρύνσεις για τις ευπαθείς ομάδες. Αγροτεμάχια, λάθη και παραλείψεις ανεβάζουν στα ύψη το χαράτσι».

ΕΘΝΟΣ: Σχέδιο ανάσα για τον φόρο στα ακίνητα

Η εφημερίδα σημειώνει: «απαλλαγές, εκπτώσεις, αύξηση αριθμού δόσεων και κούρεμα φόρων ετοιμάζει το υπ. Οικονομικών. Μείωση των βαρών από τον φόρο στα ακίνητα για κατηγορίες φορολογουμένων ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πιο πολλοί πληρώνουν πιο πολλά

Η εφημερίδα γράφει ότι : «βαρύς και άδικος, για τους περισσότερους, αποδείχθηκε ο «φθηνός και δίκαιος» ΕΝΦΙΑ, που διαφήμισε η κυβέρνηση. Οι φορολογούμενοι, που ακόμη δεν έχουν συνέλθει από την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πούτιν: Έρχεται πόλεμος στην Ευρώπη»!

Σύμφωνα με την εφημερίδα: ο πρέσβης της Ρωσίας στον ΟΗΕ προειδοποιεί: Θα μπούμε στην Ουκρανία ως ειρηνευτική δύναμη! Τα γεράκια των ΗΠΑ εξοπλίζουν τους νεοναζιστές του Κιέβου και ετοιμάζουν να στείλουν και στρατό».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Παράθυρα» για σύνταξη με 15 και 25 έτη ασφάλισης

Η εφημερίδα γράφει ότι: «πλήρης οδηγός για 3,5 εκατ. ασφαλισμένους. Ποιοι γλιτώνουν τα 67 και ποια είναι τα μυστικά για «έξοδο» με πλήρη ή μειωμένη σύνταξη. Οι αυστηρές προϋποθέσεις και η «βοήθεια» της αναγνώρισης πλασματικών ετών».

ΕΣΠΡΕΣΣΟ: Δωρεά μαμούθ στο χαμόγελο του παιδιού

ΕΣΤΙΑ: Πως θα απογειωθεί η οικονομία

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «αν μπορούσε η ελληνική κοινωνία να απεμπλακεί από τη νοοτροπία της μιζέριας και να συνειδητοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και τις πραγματικές της δυνατότητες, η οικονομία θα είχε απογειωθεί».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ρουσφέτι στους βαρόνους των ΜΜΕ

Η εφημερίδα γράφει ότι: «άλλο ένα ρουσφέτι της συγκυβέρνησης προς τους μεγαλοεργολάβους των ΜΜΕ. Τους επιτρέπει να συγχωνευτούν, καταργώντας νόμο που απαγόρευε «κάθε σύμπραξη μεταξύ επιχειρήσεων μέσων ενημέρωσης» για τη… «μείωση του κόστους λειτουργίας» και την «πραγματοποίηση οικονομιών κλίμακας»».

ΤΑ ΝΕΑ: Τα λάθη που κοστίζουν- Φόρος ακινήτων- Οδηγός επιβίωσης

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «οδηγό επιβίωσης στις επιβαρύνσεις που φέρνει ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων παρουσιάζουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ». Τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ αναρτώνται πλέον μαζικά στο Taxinet, αλλά οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί».

KONTRA NEWS: Βάφουν με μαύρο χρώμα τα άσπρα αλεύρια και φτιάχνουν μαύρο ψωμί

Η εφημερίδα γράφει ότι : «επικίνδυνα ανεξέλεγκτη εμφανίζεται στην Ελλάδα, τόσο η αγορά σιτηρών, όσο και η παραγωγή ψωμιού και ιδιαίτερα τα παράγωγα αρτοσκευάσματα, στα οποία οργιάζει στην κυριολεξία η νοθεία».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Προσδοκίες για αποδοχή του πακέτου ελαφρύνσεων

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η δημοσιονομική πορεία της χώρας για τη διετία 2015-2016 θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη μόνιμη αλλαγή του πλαισίου διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, που επιθυμεί να πετύχει το υπουργείο Οικονομικών».