Με αφορμή το εμπάργκο της Ρωσίας προς τα ελληνικά προϊόντα μεταξύ των οποίων και τα ροδάκινα αξίζει να αναφέρω κάποια γεγονότα που ίσως πολλοί δεν τα γνωρίζουν. Τον Κώστα Καραπαναγιωτίδη, τον γνώριζα ως πόντιο τραγουδιστή. Από τους αγαπημένους του συχωρεμένου του πατέρα μου. Φεύγοντας το '83 να σπουδάσω στην τότε ΕΣΣΔ, με συνόδευε η κασέτα με τα τραγούδια του.
Τον Απρίλιο του 2009, ο Καραπαναγιωτίδης είναι Νομάρχης Ημαθίας και ουσιαστικά ο αρχιτέκτονας των εμπορικών σχέσεων του Νομού με τη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη. Γνωρίζοντας τον αργότερα σε ταξίδια μαζί του στη Ρωσία και την Ουκρανία, θα πω ότι δεν είναι απλά Νομάρχης, αλλά ο καλύτερος πωλητής ροδάκινων που έχω γνωρίσει ποτέ. Και όχι μόνο ροδάκινων, αλλά και ακτινιδίου και κρασιού αλλά και ο καλύτερος διαφημιστής του τόπου του.
Τον Απρίλιο του 2009 οι παραγγελίες από τη Ρωσία δίνουν ζωή στο Νομό, όπου ξανανοίγουν εργοστάσια και διαλογητήρια που παρέμεναν χρόνια κλειστά. Οι εξαγωγές είναι όμως κολλημένες εξαιτίας της άρνησης της Ρωσικής πλευράς να πιστοποιήσει νέα εργαστήρια για τον έλεγχο των προϊόντων.

Στις 9 Απριλίου 2009,ο Ιβάν Σαββίδης βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη έχοντας γιορτάσει τα πεντηκοστά του γενέθλια. Ο Καραπαναγιωτίδης ζητούσε ένα ραντεβού διαμέσου του συνεργάτη του Αβράαμ Κασιτερίδη για επείγον θέμα και οποιαδήποτε ώρα μπορέσει ο Ιβάν. Γύρω στις πέντε το απόγευμα που βρέθηκε λιγάκι ελεύθερος του το θύμισα και δέχθηκε.. Ο Καραπαναγιωτίδης ήρθε γύρω στις επτά και κάθισαν να συζητήσουν στο λόμπυ του ΗΥΑΤΤ. Εγώ μετέφραζα. Το θέμα ... φυσικά τα ροδάκινα. Δεν υπήρχε περίπτωση να ακούς τον Καραπαναγιωτίδη να μιλάει για τα ροδάκινα και να μη σου γεννηθεί η επιθυμία να δοκιμάσεις τουλάχιστον. Του είπε για το πρόβλημα για τα εργαστήρια.... Ο Ιβάν τον ρώτησε αν έχει λύρα μαζί του... ο Κώστας φυσικά και είχε. Τον παρακάλεσε να τραγουδήσει εκεί στο λόμπυ του ΗΥΑΤΤ.. Ο οδηγός του Καραπαναγιωτίδη έπαιζε τη λύρα και ο Νομάρχης τραγούδησε αδιαφορώντας για τον περίγυρο που κοίταζε περίεργα. Ο Ιβάν όχι απλά δεσμεύθηκε να βοηθήσει, αλλά να λύσει το πρόβλημα.
Αρχές Μαίου η Ρωσία μετά την άμεση παρέμβαση του τότε Βουλευτή της Κρατικής Δούμα Ιβάν Σαββίδη, πιστοποίησε άλλα έξι εργαστήρια στο Νομό Ημαθίας, απελευθερώνοντας ουσιαστικά το δρόμο του ροδάκινου προς τη Ρωσία. Μάλιστα για να καταδείξει το άμεσο ενδιαφέρον του για την επιτυχή έκβαση της πιστοποίησης, μου ζήτησε να συνοδεύσω ως συνεργάτης του, τους ρώσους επιθεωρητές στην Ημαθία, όπως και έγινε.
Ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης δεν το ξέχασε και στην τελευταία επίσκεψη του Ιβάν στη Βέροια τον ευχαρίστησε δημόσια. Άλλωστε η σχέση τους πλέον είναι κάτι παραπάνω από φιλική.
Οι Βεροιώτες, φαίνεται ξέχασαν. Στις τελευταίες εκλογές ο υποψήφιος για το Δήμο Βέροιας Κώστας Καραπαναγιωτίδης δεν εκλέχθηκε.