treno_05.jpg
Έσκασαν, μέσα στα βαγόνια, οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας τύπου Intercity, του ΟΣΕ, που εκτελεί, αυτήν την ώρα, το δρομολόγιο προς τη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος; Δεν υπάρχει κλιματισμός!

 

Το τρένο ξεκίνησε στις 16.16, από την Αθήνα, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Με έκπληξη, οι επιβάτες διαπίστωσαν ότι ο κλιματισμός στο βαγόνι Β3, δε λειτουργούσε! Στα υπόλοιπα… κάτι γινόταν, όπως μας είπαν χαρακτηριστικά.

Διαμαρτυρήθηκαν στον ελεγκτή, αλλά εκείνος τους πληροφόρησε πως το air codition έχει… χαλάσει. Έτσι, ξεκίνησε ένα μαρτυρικό ταξίδι προς τη Θεσσαλονίκη, αφού η ζέστη, στο βαγόνι Β3, ήταν απελπιστική, όπως μας εξιστόρησε αναγνώστης.

Μέσα σε μία αποπνικτική ατμόσφαιρα, με τους επιβάτες να… σπεύδουν στις πόρτες για λίγο φρέσκο αέρα, όταν το τρένο “έπιανε” σταθμό, το ταξίδι συνεχίζεται ως τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ενώ το τρένο πρέπει, σε μία ώρα, να είναι στη Θεσσαλονίκη, αυτήν την ώρα (20.40) βρίσκεται ακόμη στο Δομοκό και αλλάζει… μηχανή!

Οι επιβάτες (το συγκεκριμένο βαγόνι είναι γεμάτο) αναγκάστηκαν να ανοίξουν τα μικρά παράθυρα που υπάρχουν, για να πάρουν αέρα! Και τα παράπονα έδιναν κι έπαιρναν!

“Πλέον είναι βράδυ και… δροσιζόμαστε με φυσικό τρόπο”, μας είπε ο αναγνώστης του www.salonicanews.com, που… έφαγε τη ζέστη με το κουτάλι.