Kovaric_liborΤον 38χρονο Τσέχο Λίμπορ Κόβαρικ επέλεξε η UEFA για να διευθύνει την πρώτη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Ζίμπρου Κισινάου στη Μολδαβία την ερχόμενη Πέμπτη (21/08, 21:05, ΟΤΕ TV) για τη φάση των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Κόβαρικ είναι διεθνής διαιτητής από το 2006 σφυρίζοντας προκριματικούς αγώνες στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ από το 2008 σφυρίζει αγώνες της πρώτης κατηγορίας του τσέχικου πρωταθλήματος (114 ματς μέχρι τώρα) και δεν είναι άγνωστος στους Έλληνες φιλάθλους, καθώς τον Οκτώβριο του 2013 είχε σφυρίξει τον αγώνα της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2014 ανάμεσα στην Εθνική Ελλάδας και το Λίχτενσταϊν (2-0), ενώ τον Αύγουστο του 2010 είχε σφυρίξει την αναμέτρηση των πλέι οφ του Europa League ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη Νταντί Γιουνάιτεντ (1-1).

Εκείνη η αγωνιστική περίοδος μάλιστα (2010-11), ήταν η πρώτη κατά την οποία ο Κόβαρικ σφύριξε και αγώνες της φάσης των ομίλων του Europa League, κάτι που επαναλήφθηκε και τις επόμενες περιόδους, ενώ από την ίδια περίοδο (2010-11) ξεκίνησε να διευθύνει και αγώνες των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε σύνολο 47 διεθνών αγώνων που έχει διευθύνει, ο 38χρονος διαιτητής έχει υποδείξει 8 πέναλτι (από 4 για γηπεδούχους και για φιλοξενούμενους), έχει αποβάλλει 6 ποδοσφαιριστές (1 για τη γηπεδούχο και 5 για τους φιλοξενούμενους), ενώ έχει βγάλει 183 φορές την κίτρινη κάρτα απ’ το τσεπάκι του (82 για γηπεδούχους και 101 για φιλοξενούμενους).

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Κρίστοφ Μεντσλ και Γίρι Μόλατσεκ, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο επίσης Τσέχος Πετρ Αρντελεάνου.

Παρατηρητής της UEFA στην αναμέτρηση Ζίμπρου – ΠΑΟΚ θα είναι ο Φινλανδός Τέουβο Χολοπάινεν και παρατηρητής διαιτησίας ο Σκοπιανός Εμίλ Μποζινόφσκι.