efimerides_02.jpg
Με μια ματιά όλα τα σημερινά (Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014) πρωτοσέλιδα θέματα των πολιτικών εφημερίδων:

 

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Συναγερμός από το εμπάργκο της Ρωσίας»

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, το 41,5% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών προς τη Ρωσία αφορά αγροτικά προϊόντα. Ρωσία και Ουκρανία) απορροφούν το 18% των συνολικών εξαγωγών οπωροκηπευτικών, το 50% των εξαγωγών φράουλας και σχεδόν το 25% των εξαγωγικών ροδακίνου (νωπό και κομπόστα). Το 23% των εξαγωγών της Γούνας κατευθύνεται στη Ρωσία και συντηρεί την οικονομία της Καστοριάς και της Σιάτιστας.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Το… άλλο με τον ΕΝΦΙΑ το ξέρετε;

Η εφημερίδα γράφει ότι: «πανικός από τα εγκληματικά «λάθη» στα εκκαθαριστικά! Αστείες δικαιολογίες από τη Βούλτεψη: ήταν θέμα λογισμικού. Τρέχουν και δεν φτάνουν στο Μαξίμου! Παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ο Βενιζέλος».

ΕΘΝΟΣ: «Απογείωση βάσεων σε 45 σχολές ΑΕΙ»

Η εφημερίδα σημειώνει: «εκτόξευση των βάσεων σε 45 ανταγωνιστικές σχολές δείχνει η επεξεργασία των στατιστικών δεδομένων. Ανεβαίνει ο πήχης για τις Πολυτεχνικές Σχολές, ηπιότερη άνοδος καταγράφεται στο 1ο επιστημονικό πεδίο, ενώ οι Ιατρικές Σχολές φαίνεται να σπάνε το φράγμα των 19.000 μορίων».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Μας φεσώνουν και τα αρπάζουν»

Η εφημερίδα γράφει ότι : «το κράτος που δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του, ανεβάζοντας τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τους ιδιώτες στα 5,24 δις. ευρώ, ζητά από τους φορολογουμένους να του πληρώσουν μέχρι το τέλος του χρόνου 3,8 δις. ευρώ μέσω του φόρου-εκτρώματος ΕΝΦΙΑ».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Πούτιν: «θα σας διαλύσω»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «η Ρωσική Αρκούδα αυτή τη φορά δεν έμεινε σε «βρυχηθμούς», αλλά «δάγκωσε» Ε.Ε. και Η.Π.Α. κλείνοντας την κάνουλα σε αγροτικά προϊόντα, ενώ «φουντάρει» τουριστικά γραφεία και ετοιμάζεται να κλείσει τον εναέριο χώρο».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Αυστηρό μήνυμα για μεταρρυθμίσεις- εξπρές»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «Σαμαράς προς υπουργούς: «Η κυβέρνηση δεν πάει… διακοπές». Καμία χαλάρωση στο κυβερνητικό έργο με φόντο τη διαπραγμάτευση για το χρέος και το πρόγραμμα απεγκλωβισμού από το Μνημόνιο».

ΕΣΤΙΑ: «Οι θέσεις Χαρδούβελη για τον φόρο ακινήτων»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τον Δεκέμβριο του 2011, η Τράπεζα της Ελλάδος διοργάνωσε Συνέδριο με θέμα «Η αγορά ακινήτων στην πρόσφατη χρηματοοικονομική κρίση». Στο συνέδριο αναλυτές από τον τραπεζικό και ακαδημαϊκό χώρο, παρουσίασαν την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στην αγορά ακινήτων»

Η ΑΥΓΗ: «Πάγος ΕΝΦΙΑ στο Μαξίμου»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «αναβλήθηκε κατά ένα μήνα, για το τέλος Σεπτεμβρίου, η καταβολή της πρώτης δόσης, χωρίς κανένας να δεσμεύεται ή να γνωρίζει τι θα γίνει».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Διπλωματία ζητιανιάς»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σε ρωσική ρουλέτα εξελίσσεται το εμπάργκο που επέβαλε το καθεστώς Πούτιν στα ευρωπαϊκά προϊόντα. Αμήχανη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναζητεί τρόπους για να περιορίσει τις συνέπειες, ενώ η Αθήνα προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι θα έχει ευνοϊκή μεταχείριση από τη Μόσχα».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ρωσική υπόσχεση προς Αθήνα»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «στις προφορικές διαβεβαιώσεις που έχει λάβει από τη Μόσχα προβλέπει η Αθήνα για ελάφρυνση των επιπτώσεων στην ελληνική οικονομία από το εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία στις εισαγωγές προϊόντων από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, την Αυστραλία, τη Νορβηγία και τον Καναδά».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Μολότοφ” στο ελληνικό ροδάκινο

Σύμφωνα με την εφημερίδα, Ημαθία και Πέλλα είναι τα μεγάλα θύματα του εμπάργκο προς τη Ρωσία και χαρακτηρίζει “άκαρπες” τις μέχρι στιγμής προσπάθειες του ΥΠΕΞ.

Ο ΛΟΓΟΣ: « «Βαλτωμένη» η ανεργία»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: στο 27,2% ανήλθε το ποσοστό των ανέργων, τον Μάιο, έναντι του 27,7% του προηγούμενου έτους και το 27,3% του προηγούμενου μήνα».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Νέοι φόροι, περικοπές υπηρεσιών απολύσεις από τους δήμους»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «οι νέοι προϋπολογισμοί, που θα καταρτίσουν οι δήμοι μέσα στο Σεπτέμβρη για το 2015, αναμένεται να περιλαμβάνουν μεγάλες αυξήσεις στη φορολογία των λαϊκών οικογενειών, περικοπές παροχών και δραστική μείωση των δαπανών για προσλήψεις προσωπικού!».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ρωσική ρουλέτα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σενάρια τρόμου μετά την κήρυξη του εμπορικού πολέμου Ρωσίας και Ευρώπης. Σήμα κινδύνου και από το Ντράγκι για τις επιπτώσεις στις ευρωπαϊκές οικονομίες. Τα ελληνικά προϊόντα που μπαίνουν στον πάγο και ποια γλιτώνουν το εμπάργκο».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τροφές ασπίδα προστασίας για διαβητικούς και μη

Η εφημερίδα μας θυμίζει ότι θπάρχουν κάποια τρόφιμα ή διατροφικά συστατικά που όταν προστεθούν στη διατροφή μας -είτε καθημερινά είτε συχνά- παίζουν προστατευτικό ρόλο για την καρδιά μας.

ESPRESSO: Φρίκη σε άγρια ερωτικά παιχνίδια

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι πίσω από τη δολοφονία αλλοδαπής στη Θεσσαλονίκη, κρύβεται κύκλωμα που προσέφερε σαδομαζοχιστικές υπηρεσίες.

KONTRA NEWS: «Φεύγουν τρέχοντας οι ξένοι»

Η εφημερίδα γράφει ότι «τρέχοντας έφυγε η συντριπτική πλειοψηφία των ξένων επενδυτών από το χρηματιστήριο της Αθήνας, το οποίο βούλιαξε στην κυριολεξία, καταγράφοντας αρνητικό ρεκόρ σε εννέα συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις».

STAR PRESS: Θαύμα στον Πανάγιο Τάφο

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως πιστοί είδαν την εικόνα της Παναγίας Πενθούσης να ανοιγοκλείνει τα μάτια της.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχαν χθες ευρύτατη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και αποφάσισαν να προχωρήσουν στις απαιτούμενους βελτιώσεις».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Αναζητείται χρυσή τομή για εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ένας μήνας ανάσα για τους υπόχρεους του ΕΝΦΙΑ και ένας μήνας αγωνίας για το οικονομικό επιτελείο, ώστε οι αλλαγές που θα γίνουν να μην «επαναλάβουν» τις διαδοχικές διορθώσεις και παλινωδίες που ήταν «παρούσες» κατά τη διαμόρφωση του νέου φόρου για τα ακίνητα».