dimotiko_symboylio_neapolis_sykeon_01.JPG
Ορκίζονται σήμερα, Πέμπτη 28 Αυγούστου, τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπως επίσης και τα μέλη των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων, τα οποία αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους την 1η Σεπτεμβρίου, με πενταετή θητεία.

 

Την ορκωμοσία θα τελέσει ο μητροπολίτης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, στις 4 το απόγευμα, στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (πρώην αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου, αυλόγυρος δημαρχείου).

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών συγκροτείται από 41 δημοτικούς συμβούλους. Οι 25 ανήκουν στην παράταξη «Νέα Αυτοδιοίκηση-Σίμος Δανιηλίδης», εννέα στην «Αλληλεγγύη Πολιτών» (Γρηγόρης Χατζησάββας), τρεις στην «Αυτόνομη Ριζοσπαστική» (Χρήστος Γιαρένης), και από δυο στην «Ανανέωση Τώρα» (Νίκος Φασφαλής) και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» (Χαράλαμπος Βέλλης).

Να σημειωθεί ότι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ανανεωμένο κατά 43,92% καθώς από τους 41 Δ.Σ. οι 18 αποτελούν νέα πρόσωπα σε σχέση με το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όχι στον θρησκευτικό όρκο από την ΑυΡΑ

Όπως ανακοινώθηκε από τη δημοτική παράταξη Αυτόνομη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση(ΑυΡΑ), οι δημοτικοί της σύμβουλοι “με διακριτικότητα θα παραστούν στη διαδικασία και θα δώσουν τον όρκο που ο νόμος προβλέπει και ο σεβασμός του δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας επιβάλλει”. Παράλληλα θα διανεμηθεί κείμενο – δήλωση της παράταξης για τη διαδικασία της ορκωμοσίας.