esiemth4.jpg
Δύσκολες ώρες περνούν οι εργαζόμενοι στις τοπικές εφημερίδες της Θεσσαλονίκης. Τους οφείλονται δεδουλευμένα αρκετών μηνών, γι αυτό και η Ένωση Συντακτών αποφάσισε κινητοποιήσεις στις τοπικές εφημερίδες.

 

Όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ, «ασυνεπής στις υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι των εργαζομένων εμφανίζεται για μιαν ακόμη φορά η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ, συσσωρεύοντας οφειλές δεδουλευμένων δύο μηνών και καταστρατηγώντας τις δεσμεύσεις της για διακανονισμό άλλων αμοιβών που οφείλει.

Για τους λόγους αυτούς, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΠΗΕΘ και της ΕΤΗΠΤ-Θ κηρύσσουν απεργία στις εφημερίδες Αγγελιοφόρος, Αγγελιοφόρος της Κυριακής και την ιστοσελίδα www.agelioforos.gr, καθώς και σε όλα τα περιοδικά ένθετα, από τις 09:00 της Δευτέρας 11 Αυγούστου έως τις 09:00 της Τρίτης 12 Αυγούστου 2014».

Οι τρεις Ενώσεις, μπροστά στο κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μέλη τους, καλούν την ΕΒΕ ΑΕ:

  • · Να καταβάλει σε όλους τους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα που τους οφείλει.
  • · Να τηρήσει εφεξής στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου.

Όσον αφορά τη Μακεδονία, το εκεί πρόβλημα είναι το… γνωστό: Παρά την εκταμίευση περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ από πρόγραμμα που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι.

Τα ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΠΗΕΘ και της ΕΤΗΠΤ-Θ προκηρύσσουν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη», «Σπορ του Βορρά» από τις 09:00 της Δευτέρας 11 Αυγούστου ως τις 09:00 της Τρίτης 12 Αυγούστου 2014.

Σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ τονίζεται:

«Οι Ενώσεις, υπερασπιζόμενες από κοινού τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων, νυν και πρώην εργαζόμενων στη ΜΕΕ ΑΕ, καλούν την εργοδοσία:

  • Να καταβάλει τα δεδουλευμένα που οφείλει τόσο στους εργαζόμενους όσο και σε συναδέλφους που απολύθηκαν ή αποχώρησαν εθελουσίως.
  • Να είναι εφεξής συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου».

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι προβληματίζονται ιδιαίτερα από τον κοινό βηματισμό των δύο επιχειρήσεων, που έχει σημαδευτεί και από κοινή δράση στον τομέα των εκτυπώσεων.