paok_zibru_4_0_20140828_01.jpg
Αποκαταστάθηκε η τάξις στην Τούμπα, απόψε. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε εύκολα, με 4-0, τη Ζίμπρου από το Κισινάου κι έκανε το επόμενο βήμα: Μπήκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

 

Ο Δικέφαλος δε δυσκολεύτηκε καθόλου. Εξάλλου, η ομάδα από τη Μολδαβία, ήταν πολλές κλάσεις κατώτερη από την ελληνική. Στρίμωξε από το πρώτο λεπτό τους Μολδαβούς στα καρέ τους, έσπρωξε κι ο κόσμος και το πρώτο γκολ, που έφερε την υπόθεση – πρόκριση στα ίσια, ήρθε μόλις στο 11. Άλλο ένα γκολ στο ημίχρονο, μια αποβολή για τους Μολδαβούς στο τέλος του α μέρους και όλα ήταν φυσιολογικά στην επανάληψη. Άλλα δυο γκολ και… τέρμα τα δίφραγκα.

paok_zibru_4_0_20140828_03.jpg

Το χαρακτηριστικό του αγώνα είναι ότι ο ΠΑΟΚ έβαλε τα… δύσκολα! Και τα τέσσερα γκολ ήταν… γκολάρες. Το πρώτο, με μεταβίβαση – ανάποδο ψαλίδι από τον Κλάους στον Περέιρα, το δεύτερο, με εξωπραγματικό γύρισμα του Ρατ στον Αθανασιάδη, το τρίτο με το απευθείας βολέ του Μακ και το τέταρτο, με το σουτ αλά… Στοχ του Μάρτενς που βρήκε παραθυράκι. Ο Δικέφαλος έχασε άλλα τέσσερα, πολύ πιο εύκολα γκολ, αλλά ικανοποίησε από το θέαμα που προσέφερε.

paok_zibru_4_0_20140828_04.jpg

Τελικά, η Παναγιά το… πάτησε το κουμπί. Κι όχι μία, αλλά τέσσερις φορές. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ, πάντως, που ξέρει πως αυτή η νίκη ήταν ιδιαίτερα εύκολη και μέσα στο πρόγραμμα, δεν ξέχασε να ζητήσει: Το σύνθημα “κάντε καμιά μεταγραφή”, ακούστηκε στο τέλος του αγώνα, για να ακολουθήσει το “Μη Σταματάς Δικέφαλε”.

«Εμείς κάναμε τα εύκολα – δύσκολα στο πρώτο ματς. Μπορούσαμε να έχουμε καθαρίσει την πρόκριση εκεί, σήμερα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει κι άλλα γκολ», τόνισε αρχικά ο 61χρονος προπονητής του «Δικεφάλου».
«Τα παιδιά είχαν μια πολύ καλή απόδοση και περάσαμε, βέβαια βοήθησε και η Παναγιά! Ηταν αυτό το κλικ που έλειπε…», πρόσθεσε ο Αναστασιάδης, μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Ρατς, Μαντούρο (Κάτσε 52′), Τζιόλης, Σαλπιγγίδης (Μάρτενς 62′), Μακ (Πόζογλου 82′), Περέιρα, Αθανασιάδης

Ζίμπρου: Ρούσου, Μπούργκιου, Ερχάν, Ντεντόφ, Κλίμοβιτς, Πάβλιουτσεκ, Αμανί, Βρεμέα, Γκροσού, Σεπτίν (Κισνάκοφ 46′), Ζαρντάν (Σπατάρου 80′)