Η δολοφονία του κουταβιού από τον ανάλγητο εστιάτορα στα Ν. Στύρα Ευβοίας, είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Ωστόσο έμενε ατιμώρητος, παρά το χρονικό διάστημα, που πέρασε.>>>
Το Δ.Σ του του ζωοφιλικού και πολιτιστικού συλλόγου Χαλκίδας «Το καταφύγιο», προσέφυγε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου την υπόθεση της Μάγκυ και εκείνη με τη σειρά της τη διαβίβασε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας με σκοπό να διερευνηθούν οι λεπτομέρειες της κακοποίησης και της θανάτωσης της άτυχης σκυλίτσας.
Το Δ.Σ του συλλόγου ζητεί την παραδειγματική τιμωρία του φερόμενου ως ενόχου για την εγκληματική αυτή πράξη. Το περιστατικό συνέβη πριν τρεις βδομάδες, όταν ο δράστης δελέασε με ένα κόκαλο το θηλυκό κουταβάκι, μόλις 3,5 μηνών, στη συνέχεια το χτύπησε στο κεφάλι με ξύλινη καρέκλα, προκαλώντας της βαριές εγκεφαλικές κακώσεις εξαιτίας των οποίων χρειάστηκε να υποβληθεί στη συνέχεια σε ευθανασία.
Πλέον, η αναφορά του Συλλόγου έχει διαβιβαστεί από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας που είναι και η αρμόδια για να διερευνήσει την όλη υπόθεση.