Τι γράφουν οι εφημερίδες σήμερα (Τρίτη 19 Αυγούστου 2014)

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Ξεσηκωμός ροδακινοπαραγωγών".

Η εφημερίδα γράφει για την αγωνία  Ελλήνων αγροτών, μετά την χθεσινή απόφαση της Κομισιόν να τους αφήσει εκτός αποζημιώσεων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Αδιέξοδο στην κυβέρνηση για τα ακίνητα»

Η εφημερίδα γράφει ότι «σε νέες περιπέτειες με τον ΕΝΦΙΑ θα βρεθούν σύντομα οι φορολογούμενοι, καθώς το υπ. Οικονομικών θα επιχειρήσει, με πυροσβεστικές παρεμβάσεις και πολύπλοκες διαδικασίες, να διορθώσει τις αδικίες».

ΕΘΝΟΣ: «Συνωστισμός αριστούχων φέτος στα ΑΕΙ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «χιλιάδες αριστούχοι δεν θα καταφέρουν φέτος να εισαχθούν στις σχολές της α' επιλογής τους. Ιδιαίτερα σκληρή αναμένεται η μάχη στα περιζήτητα τμήματα της Θετικής και της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης. Στα τέλη Αυγούστου η ανακοίνωση των βάσεων».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Εβραϊκή προφητεία για τον Μ. Αλέξανδρο»

Η εφημερίδα αναφέρει «το συγκλονιστικό όραμα του Δανιήλ στην Παλαιά Διαθήκη και πώς συνδέεται με τον Τάφο της Αμφίπολης».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Διορθώσεις σε 7 σημεία για τις αδικίες του ΕΝΦΙΑ»

Η εφημερίδα γράφει ότι «επτά παρεμβάσεις για τη διόρθωση των λαθών στα εκκαθαριστικά πληρωμής του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), την αποκατάσταση των αδικιών σε βάρος χιλιάδων φορολογουμένων, μέσω της μείωσης των υπέρογκων χρεώσεων που καταλογίστηκαν από το TAXISNET, αλλά και τη φορολογική ελάφρυνση χιλιάδων άλλων που αδυνατούν να καταβάλουν τον συγκεκριμένο φόρο λόγω οικονομικής δυσπραγίας προβλέπει κατεπείγον ειδικό σχέδιο που προωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εντός των προσεχών εβδομάδων».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «7 ανατροπές στο Ασφαλιστικό»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «επτά νέες ανατροπές στο Ασφαλιστικό φέρνει η μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Θα ανακοινωθούν μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβρη και αναμένεται η κυβέρνηση να τις υιοθετήσει».

ESPRESSO: "ΚΛΟΠΗ μυστήριο ΣΤΗ ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΖΗΝΑ ".

ΕΣΤΙΑ: «Οι διακηρύξεις για την φορολογία»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος ο Πρωθυπουργός θα εξαγγείλη από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης την οικονομική πολιτική της Κυβερνήσεως για το επόμενο έτος»

Η ΑΥΓΗ: «Είδες η ΔΕΗ;»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «απογοητευτική εικόνα, προς τα μέσα και προς τα έξω, για την οποία ευθύνεται η κυβερνητική πολιτική, εμφανίζει η ΔΕΗ. Τα σχέδια ιδιωτικοποίησής της έχουν οδηγήσει την εταιρεία σε τεχνολογική υποβάθμιση και χαλάρωση των κανόνων αντιμετώπισης των εργασιακών κινδύνων».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Μυστικά και ψέματα για τον ΟΑΕΔ»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «με μια προκλητική δήλωση, η οποία έγινε μάλιστα μετά από καβγά και πίεση από το ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης προσπάθησε να διαψεύσει τα αδιάψευστα για το μέλλον του ΟΑΕΔ. Αποκρύπτοντας την αλήθεια για τα εκκολαπτόμενα σχέδια τεμαχισμού και παράδοσης των υπηρεσιών του Οργανισμού στα ιδιωτικά συμφέροντα, προσπάθησε να διασκεδάσει τις αντιδράσεις κομμάτων, φορέων και εργαζομένων. Ξεχνάει τη μνημονιακή υποχρέωση για «αναδιάρθρωση» του Οργανισμού και τις προτροπές της task force».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Πολλές δόσεις, λίγες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ έως και σε επτά δόσεις. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή, ύστερα από συνεννόηση με τη Eurostat, ενημέρωσε την κυβέρνηση ότι τα έσοδα που θα εισπραχθούν από τον φόρο έως το τέλος Μαρτίου του 2015 θα υπολογιστούν λογιστικά στο 2014».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Στην επόμενη δόση τα ροδάκινα".

Η εφημερίδα αναφέρεται στους ροδακινοπαραγωγούς ότι θα αποζημιωθούν για το Ρωσικό εμπάργκο στο τέλος του μήνα.

Ο ΛΟΓΟΣ: «Θλιβερή πρωτιά»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα, κατά το μεγαλύτερο μέρος της, περικλείεται από θάλασσα και θεωρείται ναυτική χώρα, τα κρούσματα των πνιγμών το 2014 παρουσιάζουν αλματώδη αύξηση σε σχέση με το 2013».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Νέα δεινά για τους λαούς από την ιμπεριαλιστική δράση της ΕΕ»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «η συνεχιζόμενη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, η ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία, οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στο Ιράκ, η μεθόδευση διαμελισμού της Λιβύης από τις δυνάμεις που στηρίζουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ, μαρτυρούν τους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων για τις πηγές Ενέργειας και τους δρόμους μεταφοράς της».

ΤΑ ΝΕΑ: «Πρώτο κουδούνι με χιλιάδες κενά»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «χρήματα για 3.000 εκπαιδευτικούς λείπουν από την κυβέρνηση και οι ομοσπονδίες των δασκάλων και των καθηγητών εκφράζουν φόβους πως για ακόμη μία φορά το νέο σχολικό έτος θα αρχίσει με χιλιάδες κενά στα σχολεία. Φέτος το υπουργείο Παιδείας ζήτησε την πρόσληψη 22.500 αναπληρωτών αλλά θα προσληφθούν 19.500».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Η έρευνα έχει ήδη νικήσει τον καρκίνο"

Kontranews: «500 άνθρωποι στην ουρά για ένα τοστ!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο εφιάλτης της πείνας, που «θέριζε» στην Ελλάδα την περίοδο της γερμανικής Κατοχής, «ξαναζωντανεύει» στην Ελλάδα των μνημονίων και της νεοαποικιακής πολιτικής της Μέρκελ και των ξένων τοκογλύφων».

STAR PRESS: "ΖΟΥΣΑΝ 10 ΜΕΡΕΣ με την νεκρή μάνα τους".

Οικονομικός Τύπος

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Υπό πίεση πάλι το Χ.Α.»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «στη μοναχική του πτωτική πορεία επέστρεψε το ελληνικό χρηματιστήριο αγνοώντας τη μερική ανάκαμψη των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, αλλά και τα ικανοποιητικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν ήδη αρκετές ελληνικές εισηγμένες».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Πολυεθνικές επιχειρήσεις κερδίζουν μερίδια αγοράς»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «πορεία καλύτερη από το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα ακολούθησαν το 2013 οι θυγατρικές πολυεθνικών εταιρειών στη χώρα μας, με το συνολικό τους τζίρο - ύστερα από μία πενταετία συρρίκνωσης - να παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης, γεγονός που μεταφράζεται σε ενδυνάμωση των πολυεθνικών στην ελληνική αγορά, καθώς σε μια συρρικνούμενη πίτα το μερίδιό τους αυξάνεται».