turkey_erdogan_wife_victory_elections_20140810_01.jpg
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα επιδιώξει να υπάρξει μια περίοδος εθνικής συμφιλίωσης, στην πρώτη του ομιλία ως ο εκλεγμένος Πρόεδρος της χώρας.

 

«Το λέω αυτό από την καρδιά μου. Ας ανοίξουμε σήμερα μια νέα περίοδο κοινωνικής συμφιλίωσης και ας αφήσουμε τις διενέξεις του παρελθόντος στην Τουρκία του παρελθόντος», δήλωσε ο Ερντογάν ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του από το μπαλκόνι των κεντρικών γραφείων του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) στην Άγκυρα.

«Κλείσαμε σήμερα (σ.σ. χθες) μια εποχή και εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή», υποστήριξε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης, υποσχόμενος να είναι «πρόεδρος και των 77 εκατομμυρίων Τούρκων».

Και… ποδοσφαιρόφιλος

Λίγο νωρίτερα, από την Κωνσταντινούπολη, είχε χρησιμοποιήσει… ποδοσφαιρικούς όρους:

«Ελπίζω ότι ο διαιτητής θα σφυρίξει τη λήξη, πάντως οι κερκίδες πήραν την απόφασή τους. Ο λαός έδειξε ποια είναι η βούλησή του», είπε ο Ερντογάν σε πλήθη υποστηρικτών του σε ένα συνεδριακό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη, από όπου αναμένεται να μεταβεί αεροπορικώς στην πρωτεύουσα, την Άγκυρα.

Ο Ερντογάν κέρδισε χθες Κυριακή από τον πρώτο γύρο τις πρώτες άμεσες προεδρικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν στη χώρα. Τα επίσημα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα σήμερα, από την εκλογική επιτροπή της Τουρκίας.