Ας δούμε σήμερα (Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014) τι γράφουν οι εφημερίδες.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Καύσωνας κατασχέσεων"

Η εφημερίδα γράφει "μπαράζ κατασχέσεων σε μισθούς, συντάξεις, καταθέσεις και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία εξαπολύουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας μέσα στις επόμενες ημέρες με στόχο 200.000 πολίτες που αδυνατούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία!".

ΕΘΝΟΣ: "Μείωση φόρων το στοίχημα του Σεπτεμβρίου"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ατζέντα φορολογικών ελαφρύνσεων θέτει η κυβέρνηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο Παρίσι. Οι διορθωτικές κινήσεις θα τεθούν από τον πρωθυπουργό στη συνάντηση που θα έχει με τον Ζ.Κ. Γιούνκερ στις 30 Αυγούστου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ιβάν Σαββίδης: «Πούτιν... ο ελληνικός λαός ψηφίζει Ρωσία"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αιφνίδια επιστολή του επιχειρηματία προς τον Ρώσο Πρόεδρο και «κίνημα» Ελλήνων ρωσόφιλων που θέλει να γκρεμίσει την αισχρή πολιτική των εβραιόδουλων που μας κυβερνούν".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Κύμα φυγής» στο Δημόσιο με συνταξιοδοτήσεις από τα 50!"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ευνοϊκές προϋποθέσεις για έξοδο από το Δημόσιο στα 50 έως 55 ετών με 18 χρόνια υπηρεσίας και 7 χρόνια μπόνους από πλασματικά έτη μπορούν να αξιοποιήσουν 650.000 δημόσιοι υπάλληλοι".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ανοδος των βάσεων"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι υποψήφιοι έγραψαν πολύ καλά στις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου, γεγονός που θα φέρει μεγάλη άνοδο των βάσεων σχεδόν σε όλες τις σχολές. Συνολικά σε 16 από τα 22 εξεταζόμενα μαθήματα σημειώθηκαν καλύτερες επιδόσεις και αυτός είναι ο λόγος της αναμενόμενης μεγάλης ανόδου των βάσεων".

ΕΣΤΙΑ: "Οι γνώσεις σε ...χαπάκια! Συγκλονιστική πρόβλεψις του Ν. Νεγροπόντε"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο Ελληνοαμερικανός Νίκολας Νεγροπόντε έγινε παγκοσμίως γνωστός προ 30ετίας, όταν έγραψε το περίφημο βιβλίο «Being Digital (ελληνική έκδοσις: Ψηφιακός Κόσμος), στο οποίο προέβλεπε πώς θα διεμορφώνετο ο κόσμος με την ραγδαία εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "ΟΑΕΔ: Σχέδιο ξαφνικού θανάτου"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε λύση ΕΡΤ προσανατολίζεται η κυβέρνηση στέλνοντας τον ΟΑΕΔ στα... τάρταρα της κατάργησης. Πρόκειται για απόφαση που δεν στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, αλλά ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης την προωθεί, έχοντας απ΄ό,τι φαίνεται και την πρωθυπουργική συναίνεση".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Τέλος εποχής για τους αιώνιους"

Η εφημερίδα αναφέρεται στους φοιτητές οι οποίοι σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας θα διαγραφούν από τα μητρώα των Α.Ε.Ι και των Τ.Ε.Ι στις 31 Αυγούστου.

ΤΑ ΝΕΑ: "Φυλακή τέλος για χρέη στην Εφορία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν υπάρχει ως διακριτό έγκλημα και δεν διώκεται ποινικά η μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Στην Ελλάδα πέρυσι η Οικονομική Αστυνομία συνέλαβε 3.072 άτομα για οφειλές προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 9,947 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση εξετάζει τώρα αλλαγές σε νόμο του 1990 ώστε όσοι απλώς χρωστούν αλλά δεν είναι φοροφυγάδες να μη διώκονται ποινικά και να μην πηγαίνουν στη φυλακή".

Kontranews: "Μυστικό δίκτυο τζιχαντιστών στην Ελλάδα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές και ξένες μυστικές υπηρεσίες που έχουν αναλάβει την έρευνα για τον εντοπισμό των μυστικών δικτύων των ακραίων τζιχαντιστών στην Ευρώπη. Μετά τα Σκόπια, το Κόσοβο και την Αλβανία, στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται η Ελλάδα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέο Σύμφωνο Σταθερότητας λόγω αναιμικής Ευρωζώνης"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "χαλάρωση του Δημοσιονομικού Συμφώνου, αύξηση των μισθών και πολλαπλασιασμό των δημόσιων επενδύσεων στη Γερμανία, αλλά και ανάληψη πανευρωπαϊκών επενδυτικών πρωτοβουλιών είναι μερικές από τις ιδέες που πέφτουν στο τραπέζι από Ευρωπαίους ιθύνοντες, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη".