Με μια ματιά τι θα διαβάσουμε στον τύπο σήμερα (Κυριακή 10 Αυγούστου 2014).

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Ζητούν αποζημιώσεις για το εμπάργκο".

H εφημερίδα προτάσσει τις απαιτήσεις αγροτών και συνεταιρισμών που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο. Έχει ρεπορτάζ για το τι προτείνουν ο ΣΕΒΕ και οι τράπεζες για την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών και παρουσιάζει τις ελληνικές εξαγωγές τα τελευταία χρόνια έχασαν την αγορά της Κύπρου και κέρδισαν της Τουρκίας.

ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Το μεγάλο κραχ στα ασφαλιστικά ταμεία".

Η εφημερίδα δημοσιεύει στοιχεία από Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών τα οποία χαρακτηρίζει "στοιχεία-φωτιά για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων" που αγγίζουν τα 10,4 δισ. ευρώ. Η «ακτινογραφία» δείχνει πως στη μεγάλη πλειονότητά τους ανήκουν σε οφειλέτες που ξεκίνησαν να δημιουργούν χρέη προ κρίσης και συνεχίζουν να τα αυξάνουν, επισημαίνει.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: " Ποιοί γλιτώνουν το μεγάλο "ψαλίδι" σε επικουρικές και εφάπαξ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, παράθυρο για μικρότερες περικοπές σε ασφαλιστικά ταμεία που χορηγούν επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ μέσω της μετατροπής τους σε επαγγελματικά ανοίγει η διάταξη για το ταμείο ενστόλων. Επισημαίνει πως για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρχουν επαρκή αποθεματικά και να δίνονται λελογισμένα οι συντάξεις.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: " CIA: Αδιάφθορος πατριώτης ο Πούτιν".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι δημοσιεύει όλη τη διαδρομή του Ρώσου προέδρου όπως καταγράφτηκε από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

ESPRESSO: "Η... ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ και ο θησαυρός των Κούρδων!".

Η εφημερίδα παρουσιάζει την ιστορία του εφοπλιστή Γρηγόρη Καλλιμανόπουλου, που, όπως υποστηρίζει, έμπλεξε με το εξαγριωμένο Ιράκ, ενώ η γραμματέας του τον έσυρε στα δικαστήρια για σεξουαλική παρενόχληση.

Η ΑΥΓΗ: "Όλα στον αέρα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ΕΝΦΙΑ είναι η θρυαλλίδα των εξελίξεων.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Προλάβετε τη σύνταξη πριν από τα 60".

Η εφημερίδα δίνει οδηγίες για το πώς να βγείτε νωρίς στη σύνταξη .

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αλλαγές στις προσλήψεις και τις αμοιβές στο δημόσιο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα έρχεται σημαντική αλλαγή στον τρόπο πρόσληψης και μισθοδοσίας στο δημόσιο, αφού, πλέον, θα υπάρχει διαφορά μισθών για τους έχοντες και μη έχοντες πτυχία, ενώ θα ισχύει και η δοκιμαστική εργασία ενός έτους.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ο Μπαλτάκος θα "σώσει" τη...Δεξιά;".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι εντείνει την παρασκηνιακή δραστηριότητά του εν μέσω θέρους με επαφές και συναντήσεις ο τέως γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, φιλοδοξώντας να παίξει, όψιμα, «αντισυστημικό» ρόλο εν όψει των πολιτικών διεργασιών και ανακατατάξεων του φθινοπώρου...

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Η μεγάλη ληστεία.

Η εφημερίδα παρουσιάζει το πως αλλάζουν χέρια περιουσίες μέσα στην κρίση. Κάνει λόγο για "θηλιά των αριθμών στους οφειλέτες", παρουσιάζει το πώς περνούμε από τα δάνεια στις κατασχέσεις, παρουσιάζει την περίφημη «Αγορά Χρυσού» και τις υποτιθέμενες χρυσές «Πυραμίδες».

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Επικίνδυνες εξελίξεις στη Μ. Ανατολή".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ξανάρχισε η ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα κι ότι οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν, εκ νέου, το Ιράκ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ακριβότερη και χειρότερη".

Η εφημερίδα κάνει λόγο για την αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης και υποστηρίζει ότι υπάρχουν "ψιλά γράμματα" στη συμφωνία του ΟΑΣΘ με το κράτος, αφήνοντας άθικτο το εισόδημα των μετόχων, μειώνοντας στο ελάχιστο τους μισθούς των υπαλλήλων και παρατώντας τους Θεσσαλονικείς με μειωμένα δρομολόγια και λεωφορεία 20ετίας.

Ο ΛΟΓΟΣ: "ΕΜΠΟΛΑ: Παγκόσμια απειλή".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Στραβός είναι ο αιγιαλός".

H εφημερίδα υποστηρίζει ότι η Κτηματαγορά Α.Ε.  επανασχεδίασε την ακτογραμμή, για να βγουν από τη ζώνη κατεδάφισης βίλες και πισίνες, καθώς με το νέο σύστημα ο αιγιαλός αυξήθηκε κατά 50%.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Προεκλογικός πανικός "παγώνει" τα έσοδα".

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Ο κόσμος αλλάζει με αίμα και χρήμα".

Την "πρωτοφανή αστάθεια από τη Νιγηρία ως τη Ρωσία" επισημαίνει η εφημερίδα και τονίζει: Το Ιράκ διαλύεται - Οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν τους τζιχαντιστές, νέα σύνορα στη Μέση Ανατολή - Μέγας εκνευρισμός των Τούρκων, οικονομικός πόλεμος Πούτιν-Δύσης συγκλονίζει την Ευρώπη και πλήττει την Ελλάδα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: "Συνταγματικό πραξικόπημα η επίσπευση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Βρήκαν θεραπεία για τα εγκεφαλικά".

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως μια επέμβαση με βλαστικά κύτταρα θα μας γλιτώνει από τα εγκεφαλικά -στο μέλλον.

REAL NEWS: "Έρχονται διώξεις για τα ολυμπιακά ακίνητα".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι, σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, προκύπτουν ενδείξεις ενοχής για τα μέλη των δ.σ. της Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε., που είχε αναλάβει την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων. Υπογραμμίζει πως τα ολυμπιακά ακίνητα μετατράπηκαν σε ερείπια και χωματερές.