efimerides_07.jpg
Με μια ματιά τα σημερινά (Σάββατο 9 Αυγούστου 2014) πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων:

 

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Επιφυλακή στην Ελλάδα για το ιό Έμπολα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες για ύποπτα κρούσματα ανθρώπων που ταξίδεψαν στις χώρες της Αφρικής.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΕΝΦΙΑ: Νέες τιμές σε 457 περιοχές"

H εφημερίδα υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μειώσεις στα ακίνητα εκτός σχεδίου και, αντίθετα, σε αυξήσεις εντός Αττικής. Προαναγγέλλει, επίσης, ότι η εξόφληση θα γίνεται σε έξι, ή επτά δόσεις, αντί για πέντε.

ΕΘΝΟΣ: " Οι αλλαγές του ΕΝΦΙΑ σε 396 περιοχές".

Σε «κούρεμα» του ΕΝΦΙΑ για οικόπεδα και αγροτεμάχια σε 396 περιοχές σε όλη την Ελλάδα προχωρά το υπουργείο Οικονομικών με επαναφορά των αντικειμενικών τιμών στα επίπεδα του 2013., λέει η εφημερίδα. Προσθέτει πως τα νέα εκκαθαριστικά θα αναρτηθούν στο taxisnet στο πρώτο 15νθήμερο Σεπτεμβρίου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Το εμπάργκο, τους έπιασε στον ύπνο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Aθήνα αποδεικνύεται ότι δεν συνειδητοποίησε εγκαίρως τη σφοδρότητα που θα είχαν τα αντίμετρα της Pωσίας και τις συνέπειες που θα υπήρχαν για την οικονομία μας. Δεν πάει, άλλωστε, πολύς καιρός από τότε που ο υπουργός Eξωτερικών της χώρας μας έσπευσε να υπεραμυνθεί της νέας κυβέρνησης του Kιέβου και να εναγκαλιστεί ακροδεξιούς παράγοντές της, προσθέτει.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "θαύμα με εικόνα της Παναγίας".

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας είναι ίδιο με χθεσινό άλλης (της Star Press). Πώς της ξέφυγε τέτοια θεματάρα…

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Λίφτινγκ στον ΕΝΦΙΑ για 1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων".

Και αυτή η εφημερίδα αναφέρεται στις αλλαγές στον ΕΝΦΙΕΑ, όπως και η Δημοκρατία και το Έθνος.

ΕΣΤΙΑ: "Καταστρέφονται οι κόποι γενεών".

 

Η ΑΥΓΗ: "Να μην πληρώσει η Ελλάδα το εμπάργκο".

Η εφημερίδα αναφέρεται σε επιστολή – παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου, προς τον πρόεδρο Πούτιν, για το θέμα του εμπάργκο.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Κόμματα Α.Ε."

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παραδίδουν τη λειτουργία τους στους επιχειρηματίες, με νομοσχέδιο το οποίο επιβάλλει τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τρεις διορθωτικές κινήσεις για τον ΕΝΦΙΑ".

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, θα σταλθούν νέα εκκαθαριστικά ως τα μέσα Σεπτεμβρίου, θα ανοίξει το σύστημα για διορθώσεις στο Ε9 και θα μετατεθεί η ημερομηνία καταβολής της α δόσης του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 40.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών.

Η εφημερίδα αναφέρεται στην προχθεσινή ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, σύμφωνα με την οποία τα χρήματα τα οποία εξασφαλίστηκαν από το ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς, φθάνουν για να φιλοξενηθούν σε αυτούς δωρεάν μόνον 65.000 παιδιά. Πρόταση του salonicanews.com: Αν αυξηθούν κατά 0,5% τα δημοτικά τέλη και τα χρήματα αυτά πάνε γι αυτόν τον σκοπό, ποιος θα διαμαρτυρηθεί; Στο κάτω- κάτω της γραφής, ας βάλουν και οι δήμοι το χέρι στην τσέπη…

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ψευδής συναγερμός"

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: " Οι πέντε αλλαγές - φωτιά στο ασφαλιστικό".

Η εφημερίδα παρουσιάζει τις πέντε προτάσεις του ΚΕΠΕ οι οποίες, όπως λέει, είναι νέα αυξημένα όρια συνταξιοδότησης, 20 χρόνια για πρόωρη συνταξιοδότηση, 15 χρόνια ο ελάχιστος χρόνος ασφάλισης, μαχαίρι στα ειδικά όρια ηλικίας και «φραγή» στην πόρτα εξόδου από την εργασία.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:"Παιδικοί σταθμοί: χιλιάδες λαϊκές οικογένειες σε αδιέξοδο".

Το ίδιο θέμα με τη Μακεδονία και στον Ριζοσπάστη.

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: "Ελπίζουν σε επτά θαύματα".

Η εφημερίδα αναφέρεται στο “σχέδιο Σαμαρά – Βενιζέλου” για την μεταμνημονιακή Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ: "Ευκολίες πληρωμής για 3.380.000 Έλληνες".

Το σχέδιο είναι έτοιμο, υποστηρίζει η εφημερίδα. Κι εξηγεί Η κυβέρνηση θέλει να δώσει τη δυνατότητα σε 3.380.358 φορολογουμένους με ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία και Ταμεία να πληρώσουν τις οφειλές τους με δόσεις, οι οποίες θα αρχίζουν από 24 και θα ξεπερνούν τις 100.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Βρήκαν θεραπεία για τα εγκεφαλικά.

ESPRESSO: Σοκ! Κατήφορος στην Κρήτη

Η εφημερίδα αναφέρεται σε 48χρονο, ο οποίος κούρεψε με… μαχαίρι την 28χρονη πρώην του, την ξεγύμνωσε, την ξυλοκόπησε και την παράτησε σε ερημική περιοχή, επειδή τον παράτησε.

KONTRA NEWS: "Ο Πούτιν βουλιάζει την Ευρώπη".

Η εφημερίδα αναφέρεται στο εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία και υποστηρίζει πως, μοναδικός κερδισμένος είναι η Τουρκία, η οποία ετοιμάζεται να γεμίσει τη ρωσική αγορά με δικά της προϊόντα.

PRESS TIME: "Οι Τούρκοι "εισβάλλουν" στη Θράκη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ρέει πακτωλός χρήματος από την Τουρκία προς το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής για την ενίσχυση του κόμματος DEB, τίθεται θέμα εθνικής μειονότητας με αιχμή τους ισλαμιστές και υπάρχει συνεργασία με τα Σκόπια.

STAR PRESS: Βίλα οργίων στη Μύκονο

Σύμφωνα με την εφημερίδα, 30χρονος μεγιστάνας σκόρπισε σαμπάνιες, χαβιάρι και χιλιάδες ευρώ σε ένα πάρτι, στο οποίο πήρε μέρος και ζευγάρι γνωστών ηθοποιών.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μαζικές πωλήσεις ακινήτων, λόγω ΕΝΦΙΑ".

Η ΑΞΙΑ: "Γιατί "χώνουν" οι ξένοι"

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τετραπλό σοκ στην αγορά από το ρωσικό εμπάργκο".

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: "Δοκιμάζονται οι αντοχές της παγκόσμιας οικονομίας".